Kadu i Milijaš prekinuli ''uspavanku''

Autor: Darko Mitrović
subota 30.03.2013.
20:00
Izvor: Sportske.net

Ni debi novog trenera nije doneo blistaviju igru Zvezde u odnosu na prethodne mečeve, ali znatno slabiji Radnički nije uspeo da na Marakani izbegne poraz. Na kraju, 2:0 za Beograđane, golovima Kadua i kapitena Milijaša.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Petnaestak hiljda gledalaca na Marakani nije videlo dopadljivu predstavu u duelu Crvene zvezde i kragujevačkog Radničkog, ali domaće navijače ipak je obradovala pobeda njihovog tima rezultatom 2:0.

U prvih pola sata ovog susreta gotovo da nismo videli nijedno uzbuđenje ni pred jednim, ni pred drugim golom, izuzev jedne prilike gostiju, kada je Milošković posle asistencije Mirića stavio na iskušenja golmana Zvezde Bobana Bajkovića.

Domaći tim je ipak imao više od igre, ali su prave prilike pred golom Radničkog izostajale sve do samog finiša prvog poluvremena, kada je posle centaršuta Lazovića sa desne strane, Kadu sa nekih dvanaest metara uputio pravu ''bombu'' pod prečku Čančarevićevog gola - 1:0.

Zvezda bolja i u nastavku, početkom drugog poluvremena Dauda je imao dobar pokušaj sa dvadesetak metara, kada je golman Radničkog jedva uspeo da interveniše.

Nešto kasnije, isključen je treener Radničkog Đurđević zbog protesta, a sve je praktično bilo rešeno u 70. minutu, kada je kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš udvostručio prednost domaćih - 2:0.

Posle centaršuta sa leve strane, Milijaš je šutirao, njegov udarac je najpre izblokiran, ali iz drugog puta bio je mnogo precizniji. Lopta odlazi pod prečku, a da sve bude gore po Kragujevčane, njihov golman Ognjen Čančarević se povredio tom prilikom, pošto je glavom udario u stativu.

Sličnu povredu doživeo je u finišu i Milijaš, koji je takođe dobio udarac u glavu, zbog čega je morao pre kraja van terena.

Njegov tim je rutinski završio posao i zabeležio pobedu koja bi posle svih problema trebalo da podigne samopouzdanje crveno-belima u finišu sezone.

Crvena zvezda: Bajković, Vešović, Spajić, Mikić, Mladenović, Garido, Milijaš, Milivojević (Ožegović od 40.), Kadu (Savićević od 83.), Lazović, Dauda (Mudrinski od 65.). 

Radnički 1923: Čančarević (Knežević od 73.), Fejsa (Spalević od 55.), Otašević, Bubanja, Petrović, Svojić, Beljić, Milošković, Mirić, Marić, Milovanović.  

Ne propustite