Kaduova ''bomba'' - šampion u suzama!

Autor: Darko Mitrović
subota 05.05.2012.
21:40
Izvor: Sportske.net

I treći put ovog proleća Zvezda savladala ''večitog rivala''. Ovog puta, čovek odluke Kadu, koji je svojim projektilom u poslednjim trenucima pokvario proslavu titule crno-belima!

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Posle večerašnjeg, 142. ''večitog derbija'', utisak je da crno-beli nisu mogli da zamisle gori scenario na proslavi pete uzastopne titule!

Primljeni gol u poslednjim trenucima meča, i to kakav, treći poraz u isto toliko mečeva protiv Zvezde ovog proleća, bez postignutog gola, izazvali su zvižduke navijača, ali i suze među fudbalerima ekipe Avrama Granta! 

Partizan je sjajnu šansu imao već u prvom minutu. Nakon auta Vladimira Volkova lopta je pala u peterac Zvezde a Dijara je prosledio saigraču koji je sa dvanaest metara poslao loptu preko prečke Bajkovićevog gola.

Uzvraća Zvezda u četvrtom minutu preko Luke Milivojevića. Evandro je prošao po desnoj strani i uputio loptu u šesnaesterac gde je Milivojević u padu poslao loptu preko prečke mladog Petrovića.

Usledio je blagi pritisak crveno-belih ali su se defanzivci Partizana izborili sa njim. Nakon toga Partizan je izveo kontru iz koje je Babović iznudio samo korner.

Gogić je na trenutak morao da prekine meč u 12. minutu zbog bakljade na severnoj tribini ali je utakmica ubrzo nastavljena.

Blago zatišje na stadionu Partizana. Rivali se smenjuju u posedu lopte ali ne dešava se ništa konkretno. Pokušaj Lazovića sa poveće razdaljine ali je taj šut završio daleko od gola Partizana.

27. minut doneo je uzbuđenje pred golom Partizana. Kasalica je najpre propustio priliku da iskoristi sjajan pas Evandra ali je u nastavku akcije Zvezda sa distance pripretila. Ipak, Petrović uz manje poteškoće uspeva da primiri loptu.

Ni crno-beli ne ostaju dužni. Već u sledećem napadu Babović je iz okreta šutirao ka golu Zvezde ali je bio izblokiran i domaćin je izborio samo korner.

Zvezda u završnici poluvremena preuzima inicijativu ali se čini da je želja igrača obe ekipe da što pre odu na odmor.

Kada su svi očekivali da sudija Gogić označi kraj poluvremena Partizan je stvorio najbolju šansu na meču. Nakon kornera Nemanje Tomića usledila je konfuzija u odbrani Zvezde koju je iskoristio Volkov ali je sa pet metara pogodio Bajkovića koji je refleksnom intervencijom spasao svoj tim.

Poluvreme na stadionu Partizana. Nema golova ali utakmica oskudeva i stopostotnim šansama. Ostaje nada da će drugi deo meča doneti više uzbuđenja.

Počelo je drugo poluvreme 142. večitog derbija. Partizan i Zvezda ostali su dužni gledaocima u prvom delu meča pošto je viđeno samo par polušansi uz jednu stopostotnu pred golom Partizana. Nema promena u sastavima Partizana i Zvezde.

Greška pomoćnika ispod zapadne tribine. Nakon pasa Saše Ilića Dijara je bio u ofsajdu ali je iz drugog plana utrčao Tomić. Ipak, sudija je podigao zastavicu i prekinuo igru.

Igra je prekinuta u 50. minutu zbog bakljade navijača Partizana sa istočne tribine. Nakon performansa navijača obe ekipe usledila je akcija Partizana u 54. minutu koju je Tomić završio udarcem ka golu Bajkovića. Lopta je prošla pored stative i ostalo je (0:0).

Neobjašnjivo loš udarac Maksimovića glavom u 56. minutu. Nakon kornera on je ostao sam u petercu Partizana ali je poslao loptu preko gola crno-belih. Zahuktava se igra, i Dijara ne stiže loptu nakon pasa Ilića pa je propala fina šansa da se pripreti Bajkoviću.

Prvi žuti karton na meču dobio je Milivojević zbog namernog igranja rukom.

Revanširao se Ostojić Maksimoviću u 62. minutu pošto je nakon kornera ramenom poslao loptu pored gola Crvene zvezde. Ivanov je za dva minuta propustio tri sjajne šanse za Partizan.

Nemanja Tomić je poslao nezgodnu loptu u šesanesterac Zvezde nakon čega je Ivanov vrhom kopačke pogodio stativu a na popravnom bio izblokiran od strane Tošića.

Prosinečki je napravio prvu izmenu u 65. minutu. Izveo je Lazovića a u igru je ušao Borha. Već nakon tri minuta i Milivojević izlazi sa terena. Menja ga Kadu.

Borha je u 71. minutu traljavo pokušao da ugrozi gol Petrovića ali je lopta završila daleko od gola. Usledio je prodor Dijare u 73. minutu, ali solidnu loptu Senegalca ne uspeva lepo da zahvati Tomić pa prilika odlazi u nepovrat.

Prosinečki je iskoristio i treće pravo zamene. U 76. minutu Vešović je ušao u igru a teren je napustio Dimitrijević.

Na isteku 79. minuta meča Mladenović je pokušao sa distanece ali je lopta završila visoko iznad gola crno-belih.

Usledila je i prva izmena u ekipi Partizana. Lazar Marković je u 82. minutu zamenio kapitena Sašu Ilića. Žuti karton dobija i Borha u 83. minutu.

A onda ni od kuda pogodak Kadua Mendeša. U nadoknadi vremena Borha je sjajno ostavio loptu Kaduu na 20 metara od gola a Brazilac je sjajnim šutem po zemlji savladao golmana Partizana (0:1) za Zvezdu!

Gogić je označio kraj meča. Crvena zvezda je i treći put ove sezone savladala Partizan.

Treneri obe ekipe bili su tajanstveni prethodnih dana kada su postave i formacije ekipa bile u pitanju. Dosta promena u timu Partizana usled povreda standardnih igrača. Grant i Prosinečki odlučili su se da 142. večiti derbi počnu sledeći fudbaleri:

Partizan - Petrović, Miljković, Volkov, Kamara, Ostojić, Ivanov, Tomić, Ilić (od 82. L. Marković), Smiljanić, Babović, Dijara.

Crvena zvezda - Bajković, Tošić, Mijailović, Dimitrijević (od 76. Vešović), Lazović (od 65. Borha), Evandro, Maksimović, Mikić, Milivojević (od 68. Kadu), Kasalica, Mladenović.
 

Ne propustite