Kakav finiš Premijer lige - Prvi prvenstveni poraz Murinja na 'Stamford Bridžu' u karijeri!

Autor: Boban Filipović
subota 19.04.2014.
20:27
Izvor: Sportske.net

Imali su 'Plavci' šansu da pobedom nad Sandelrendom pred svojim navijačima prenoće na čelu premijerligaškog karavana, ali fenjeraš se pokazao kao veoma 'tvrd orah' i uspeo da odnese ceo plen. Murinjo je kapitulirao na 'Stamfordu' nakon 77 mečeva u Premij

Beta/AP Photo/Lefteris Pitarakis
Beta/AP Photo/Lefteris Pitarakis

Povezane vesti

Iako su 'Plavci' važili za aspolutne favorite uoči ovog duela, iako su dobili 'Crne mačke' na 17 od prethodnih 18 međusobnih duela, četa Gusa Pojeta pokazala je da ima lavovsko srce i da se nezasluženo nalazi da poslednjoj poziciji na tabeli Premijer lige.

Sanderlend je napravio prvorazredno iznenađenje, možda i najveće u toku cele sezone u Premijer ligi, slavio protiv 'Plavaca' sa 2:1, što je prvi prvenstveni poraz Žoeza Murinja na klupi Čelsija nakon 77 mečeva na 'Stamford Bridžu'!

A sve je dobro je krenulo po Čelsi, Eto je savladao Vita Manonea već u 12. minutu na asistenciju Vilijana i doveo svoj tim u vođstvo.

Kamerunac je svih svojih 12 golova od dolaska u Čelsi postigao na 'Stamford Bridžu'.

Međutim, primljen gol nije pokolebao Sanderlend, gosti se vraćaju u igru već sedam minuta kasnije, Konor Vikam je bio najviši u skoku i izjednačio rezultat. Gol ide na dušu iskusnog golmana Marka Švarcera. Čelsi prima gol kod kuće posle više od 570 minuta.

Zanimljivo, ovaj igrač je svoje prve golove u ovoj sezoni postigao pre nekoliko dana protiv Sitija na 'Etihadu', i na 'Stamfordu' samo nastavio svoju golgetersku seriju. Ujedno je i jedini igrač u Premijer ligi koji je tresao mreže na ova sva stadiona.

Murinjovi puleni kreću agresivno, do poluvremena beležimo izglednu šasnu u kojoj se našao Bane Ivanović posle prekida, kao i Ramirešov neikorišćen zicer.

Na startu drugog dela igre Sami Eto se našao u prilici za gol, ali promene nema.

Kako je vreme odmicalo panika se uvlačila u redove 'Plavaca' koji su konstantno napadali. Nisu pomogle ni izmene Portugalca koji u vatru šalje Dembu Ba, Šurlea i Fernanda Toresa (šest golova ao Sanderlendu u karijeri), usledila je totalna ofanziva koja nije dala rezultat.

Vito Manone je bio čudesan na golu, imao čak 14 uspešnih intervencija i apsolutno se iskupio za onu grešku u finišu meča na 'Etihadu' kada je nespretno intervenisao posle udarca Nasrija i 'poklonio' Građanima bod.

Ključni trenutak meča dogodio se u 82. minutu. Aspilikueta se okliznuo u opasnoj zoni, Žozi Altidor mu oteo loptu stuštio se u šesnaesterac, nesretni Španac ga oborio u kazneneom prostoru, a sudija je bez dileme pokazao na belu tačku.

Fabio Borini hladnokrvno vara Švarcera za 1:2, i ostavlja klub u iz koga je došao na pozajmicu u Sanderlend na čelu tabele.

Nije izostalo drame u finišu, Čelsi je svim silama krenuo ka golu, ali nije bilo leka i Murinjo je doživeo prvi prvenstveni poraz na 'Stamford Bridžu' posle 77 mečeva. 'Crne mačke' ostaju na poslednjem mestu sa 29 bodova, ali i mečom manje u odnosu na većinu konkurenata u borbi za opstanak.

'Plavcima' u utorak predstoji gostovanje na 'Visente Kalderonu' u 1/2 finalu Lige šampiona, videćemo da li će ovaj bolan poraz ostaviti posledice.

Golove i najzanimljivije detalje sa 'Stamford Bridža' pogledajte OVDE.

Liverpul sutra u Noriču ima šansu da se eventualnom pobedom odlepi na plus 5 u odnosu na prvog pratioca Čelsi, i tako napravi ogroman korak ka tituli koju čeka od 1990. godine.

Ne propustite