Kakav tandem imaju Slovenci, pala i Grčka!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 03.09.2017.
17:24
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Slovenije uspela je da nakon velike borbe savlada i selekciju Grčke.

EPA-EFE/MAURI RATILAINEN
EPA-EFE/MAURI RATILAINEN

Povezane vesti

Izabranici Igora Kokoškova savaldali su Grčku u okviru Grupe A, rezultatom 78-72.

Sjajan meč smo videli u Helsinkiju, Slovenci su bolje ušli u meč, pa su nakon 10 minuta imali 10 poena prednost.

Grci su se konsolidovali, zatvorili su Dragića i Dončića, pa su nakon drugog kvartala prepolovili zaostatak.

Nastavili su izabranici Kostasa Misasa u istom ritmu i u trećem kvartalu, Dragić je bio neprepoznatljiv, dok se sa druge strane razigrao Kostas Slukas.

Nakon 30 minuta igre, Grci su imali šest poena prednosti.

Ipak, Slovenci i bez Dragića uspevaju da se konsoliduju, Dončić je igrao maestralno, probudio se i Gašpar Vidmar, a podršku im je davao Klemen Prepelič.





Kada je bilo najteže, u poslednjim minutaima susreta, Kokoškov je vratio Dragića, a ovaj se iskupio za relativno lošu partiju.

Vezao je nekoliko poena, a na 22 sekunde do kraja položio je pored Burusisa za 75-70.

Slukas je brzo postigao poene u narednom napadu, te je Grcima ostalo nade da mogu da vrate prednost.

Morali su Grci da seku napade Slovenije, poslali su Prepeliča na liniju penala, on je bio polovičan, imali su Grci šansu. Ipak, Kalates šutira za tri na šest sekundi do kraja, maši, ofanzivni skok Grka, ponovo je lopta završila u rukama pleja Panatinaikosa, ali je on promašio još jednu trojku i to je bio kraj. rendolf je sa linije penala postavio konačan rezultat.

Dončić je bio najefikasniji sa 22 poena, odlična partija 18-godišnjeg košarkaša madridskog Reala, Dragić je imao problema, ali je na kraju uspeo da upiše 20 poena uz po četiri skoka i asistencije. Pratio ih je Prepelič sa 16 poena.

U poraženom sastavu 18 poena Slukasa, po 10 su upisali Papas, Papajanis i Printezis.

Standings provided by Sofascore LiveScore


Ne propustite

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MSSZRMK
Monday, 04.09.2017
00:19

Doncic igracina,steta sto ce ubrzo otici iz Reala.

avatar
Joker777
Sunday, 03.09.2017
22:16

Vec sad Doncic bolji od Bogdana kad se lomi rezultat, steta sto ga nas savez nije pridobio.

avatar
Djuram
Sunday, 03.09.2017
20:49

Bravo Igore Kokoskov mislim da je doslo tvoje vreme za preuzimanje SRBIJE u sledecem ciklusu jer si pokazao i dokazao da SRBIJA ne treba da brine jer si jedan od najboljih trenera u Evropi dokazavsi se u NBA ligi i radu sa reprezentacijom GRUZIJE i sada sa SLOVENIJOM Sa srecom napred i u nove pobede do kraja takmicenja

avatar
Paulo
Sunday, 03.09.2017
18:52

Zaista smo kosarkaska nacija najbolji igraci susednih nam republika su sve Srbi pocevsi od Drazena Petrovica pa Nikole Pekovica , Luke Doncica ,Gorana Dragica ,a tu su jos Nikola Mirotic , Zoran Dragic sve krivica naseg nesposobnog saveza izuzev Drazena.

avatar
MarkoSi
Sunday, 03.09.2017
18:03

Dva Srbina koji na žalost ne igraju za našu reprezentaciju, a kako bi nam dobro došli.

avatar
Darko123456
Sunday, 03.09.2017
19:25

Samo mi nije jasno cemu minusi , kada se zna da su i braca Dragic , Srbi iz rs a, i da je Luka Srbin , i negativno. Al dobro. Steta sto nisu izabrali da igraju za nas , al takva je sudbina im. Ostat ce bez velikih medalja za rep , nista vise :)

avatar
!?!?!?!?!?
Sunday, 03.09.2017
17:31

Gledaj Saša i uči od boljih trenera nego što si ti.Dovoljno je reći da u našoj reprezentaciji,a po tvom izboru igraju Kuzmić i Birčević,košarkaši druge kategorije i sve je jasno.

avatar
Dane Avramović
Sunday, 03.09.2017
19:11

A ko ce da igra umesto Kuzmica i Bircevica kad je maltene cela ekipa povredjena?? On radi odlican posao s obzirom na to kakve igrace trenutno ima na raspolaganju.

avatar
MultiMagic
Monday, 04.09.2017
01:17

Trenutno ne radi odlican posao, sve ukupno do sada fantastican od kada je selektor, ali trenutno reprezentacija igra slabo, naravno da se sve to da popraviti, ali cinjenica je da ovo sve izgleda bezidejno, Finska bi nas dobila sada a nemaju na papiru jaci sastav. Svakako da igraci poput Lucica, Milosavljevica, Kuzmica mogu bolje i ako bi oni odigrali kako treba + nesto bolji Jovic imamo sansu za uspeh. A Musli i Milutinov su svakako bolji centri od Kuzmica a pogotovu od Stimca, Jelovac ( a treba nam cetvorka ) igra godinama fantasticno u Spaniji i nema ga ni na sirem spisku, Nedovic je mogao da krene pa da igra od nokaut faze kada se vec igraci poput Lazica i Micica i ne koriste a i kad udju katastrofa su, takodje i Raduljica je mogao da podje. Mogao je konflikt sa Micovic da se prevazidje, bacanje peskira jeste veliki problem i ponasanje nije bilo u redu ali je moglo drugacije da se postupi u slucaju sa njim, igrac kao on je sada apsolutno neophodan, zna da igra i 1 i 2 i 3 i moze sam da stvori sansu, da pogodi izdaleka, dosta kompletan igrac. 12 su mogli u ovim uslovima da budu - Jovic, Nedovic, Milosavljevic, Bogdanovic, Guduric, Micov, Lucic, Macvan, Jelovac, Marjanovic, Musli, Milutinov/Raduljica.

avatar
lulebg
Sunday, 03.09.2017
20:54

Ma ti ces da mu kažeš nešto.....muka mi je od vas kritičara...pa gde njemu možeš nešto da prigovoris....On je legenda basketa, Srbije i Beograda....