Kako je testirana 'Brazuka' i šta o njoj kažu Mesi, Džerard...?

Autor: Darko Mitrović
utorak 10.12.2013.
09:09
Izvor: Sportske.net

Brazuka, zvanična lopta FIFA Svetskog prvenstva 2014 u Brazilu, koju je adidas nedavno predstavio, temeljno je testirana kako bi ispunila i premašila sve FIFA standarde za zvanične lopte i omogućila vrhunske performanse u svim uslovima.

Agencija Headline
Agencija Headline

Povezane vesti

Brazuka je prošla kroz temeljno dvoipogodišnje testiranje koje je uključilo više od 600 najboljih igrača sveta, kao i 30 timova u ukupno 10 zemalja na tri kontinenta, što je čini ubedljivo najviše testiranom loptom u istoriji adidasa, i zahvaljujući čemu je pogodna za sve uslove. 

brazuka

Među klubovima koji su bili uključeni u testiranje našli su se Milan, Bajern, Palmeiras i Fluminese. Kada je reč o igračima, u procesu testiranja učestvovale su globalne svetske zvezde Leo Mesi, Iker Kasiljas, Bastijan Švajnštajger i Zinedin Zidan.

Lopta je već testirana na međunarodnim takmičarskim utakmicama na FIFA Svetskom prvenstvu za mlađe od 20 godina, sa drugačijim dizajnom printa, a korišćena je i u prijateljskoj utakmici između Švedske i Argentine u februaru 2013.

Jedna od najvećih zvezda Mundijala biće, naravno, Leo Mesi, koji je prezadovoljan kvalitetom ''Brazuke''.

mesi brazuka

''Moj prvi utisak o lopti je da je veoma dobra. Dizajn je drugačiji, sa mnogo različitih boja. Imao sam priliku da isprobam Brazuku i mislim da je sjajna'', izjavio je Mesi.

Sve pohvale kad je u pitanju ''Brazuka'' izneo je i kapiten reprezentacije Engleske Stiven Džerard.

''Prvo što primetim na lopti je težina i osećaj prilikom igre, a osećaj, igrajući sa ovom loptom je fantastičan. Težina je veoma dobra, što govori da će biti prilično pouzdana i “prava” lopta.

Kada ste na mojoj poziciji, igrate duge lopte i trudite se da asistirate, u tom slučaju lopta je od velikog značaja za vaš učinak u igri. Svaka čast adidasu što su proizveli jednu ovakvu loptu. Brazuka je istinska i pouzdana lopta, a to su dve najvažnije stvari koje ja očekujem od lopte'',
izjavio je Džerard.

Ne propustite