Kakva je Lukina budućnost u Anderlehtu?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 21.05.2014.
23:15
Izvor: Sportske.net

Luka Milivojević osvojio je sa Anderlehtom trofej u belgijskom šampionatu ali je iza sebe ostavio sezonu za zaborav uprkos dobrom startu. Iako se nalazi na marginama, u Anderlehtu se ne odriču Milivojevića.

rscanderlecht.be
rscanderlecht.be

Povezane vesti

Srpski internacionalci iz redova Anderlehta, Aleksandar Mitrović i Luka Milivojević, ostavili su iza sebe prilično uspešnu sezonu, gledajući samo rezultate kluba koji se izborio za učešće u grunoj fazi LŠ i uspeo da odbrani trofej u domaćem šampionatu.

Individualni učinak i doprinos koji su Mitrović i Milivojević dali u ostvarivanju tih ciljeva nije tako dobar za obojicu jer bivšeg napadača Partizana već smatraju jednim od najvažnijih prvotimaca, dok Milivojević ne uspeva da dođe do mesta startera.

Dobar početak sezone bivšeg veziste Rada i Crvene zvezde nije opravdao onu "ako se po jutru dan poznaje...", pa je Milivojević pao u drugi plan tokom proleća i doveo u pitanje svoju budućnost u klubu.

Sudeći prema onome što sportski direktor Anderlehta govori, Kragujevčanin ne bi trebalo da brine jer u klubu ozbiljno računaju na njega a narednu sezonu projektuju kao trenutak kada će Milivojević pokazati zašto je doveden na "Konstant Vanden Štok".

"Već sada mogu da vam kažem da će sledeća sezona biti Milivojevićeva. Zaista ozbiljno računamo na njega. On ima kvalitet. Da nije tako, ne bi bio reprezentativac Srbije" rekao je sportski direktor Herman van Holsbek.

Holsbek je dodao da je Luki Milivojeviću bilo potrebno vreme da bi shvatio razliku između belgijskog i srpskog šampionata i fudbala koji se igra u te dve lige, zbog čega je došlo do pada u formi koji na kraju neće uticati na to da vezista ne dobije novu priliku da se dokaže.

"Bilo je potrebno vreme da shvati da je belgijska liga potpuno drugačija od srpske. Njegov mentalitet je dobar i naporno trenira. U Anderlehtu je jednostavno potrebno vreme da se adaptirate. Ne kažem da ću ga uvek podržati, ali on je dobio šansu i na njemu je da je iskoristi" zaključio je sportski direktor Anderlehta.

Luka Milivojević u Anderleht je stigao tokom letnjeg prelaznog roka 2013. godine a od tada je za šampiona Belgije odigrao 16 utakmica i još uvek nije uspeo da postigne svoj prvenac u dresu slavnog kluba iz Brisela.

Ne propustite