Kakvu kaznu Evroliga sprema Partizanu?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 12.11.2013.
21:41
Izvor: Sportske.net

Verbalni ispad koji je trener košarkaša Partizana imao na zvaničnoj konferenciji za medije posle meča sa Fenerbahčeom mogao bi skupo da košta crno-bele. Još uvek nije poznato kakva vrsta kazne očekuje šampiona Srbije i ABA lige ali postoje određena nagađa

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Košarkaši Partizana vratili su se iz Širokog Brijega gde su u ponedeljak igrali poslednji meč sedmog kola ABA lige a uskoro će na novi put.

Crno-beli će u petak u goste ekipi CSKA iz Moskve čime će biti stavljena tačka na prvi deo takmičenja u evroligaškoj grupi "A".

Izabranici Duška Vujoševića poraženi su na prethodnom meču a više od poraza od Fenerbahčea sada brine moguća kazna koja bi crno-belima dodatno otežala borbu za TOP 16 fazu.

Evroliga još uvek nije odlučila na koji način će kazniti verbalni ispad Duška Vujoševića, koji je na zvaničnoj konferenciji za medije posle utakmice sa Fenerbahčeom kritikovao sudije uputio ozbiljne optužbe na račun onih koji delegiraju arbitre.

"Fener je veliki protivnik i zaista mi nije jasno nije mu potrebna organizovana pomoć delilaca nepravde. To što je Perez Perez radio, a nije mu prvi put, sudio je neke utakmice Crne Gore, pa ga znam iz tih mečeva, radi se o jednom lopovu, i ko ga delegira i on je još gori. Ova dvojica koja su ispratila na takav način, ovo nema puno veze sa košarkom. Traže strahopoštovanje, jer ako reaguješ on zna da te izbaci, ne sme ništa loše da se se priča o njima, oni su važniji i od igrača i od trenera. Suđenje je sramotno, oni koje vode Evroligu treba da se zamisle u kom pravcu sve ovo treba da ide" bile su reči Duška Vujoševića posle utakmice na kojoj je zaradio isključenje.

Stvar je za sada na čekanju, a novčana kazna je u ovom trenutku najrealnija opcija. Postoji, međutim, bojazan da Evroliga ne posegne za ozbiljnijim vrstama sankcija.

Najbolji primer da za verbalni napad i optužbe na račun takmičenja i arbitara čelnici Evrolige dele rigorozne kazne je slučaj Panatinaikos. Klub iz Atine uživa veliki ugled u Evroligi ali su uvrede na račun čelnika tog takmičenja na kraju prethodne sezone stajale Grke igranja dva meča na 300 kilometara udaljenosti od prestonice Grčke.

Uz to je Evroliga i finansijski kaznila PAO, pa postoje i oni koji veruju da bi čelnici elitnog takmičenja i Partizanu da upute nešto težu kaznu.

 
Oni koji veruju u teorije zavere navode da bi Evroliga mogla da isprazni "Pionir" na prvom narednom susretu koji Partizan igra kao domaćin a, koincidencija je da je naredni gost crno-belih ekipa Barselone, tima u čijem je gradu smešteno upravljačko telo Evrolige.

Samo finansijska kazna takođe ne bi bila dobra po crno-bele ali je u datom slučaju "melem na ranu" spram onoga što bi značilo igranje jednog meča bez prisustva navijača.

Ne propustite