Kalinić: "Lakše ćemo disati ukoliko pobedimo Cibonu"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 27.12.2013.
18:52
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Košarkaš Radničkog iz Kragujevca Nikola Kalinić kazao je da bi pobedom nad Cibonom u predstojećem susretu ekipa Miroslava Nikolića 'uhvatila dah' i krenula u drugi deo sezone mnogo mirnije glave.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

ABA ligaš iz "srca" Šumadije nalazi se na pretposlednjoj poziciji na tabeli nakon polovine ligaškog dela takmičenja. Sa skorom 4-9 Radnički ulazi u drugi deo sezone duelom sa zagrebačkom Cibonom koji će biti poslednji u 2013. godini.

Cibona je znatno bolje kotirana od Radničkog u datom trenutku ali Nikola Kalinić smatra da bi upravo kroz duel sa "Vukovima" mogao da predstavlja prekretnicu za dalji tok takmičenja.

"Za nas je ovo izuzetno važna utakmica, kao što će biti i svaka sledeća. Doveli smo sebe u nezgodan položaj. Biće veoma bitno da pobedimo u svakoj utakmici u kojoj možemo. Takva je situacija, poraz može da nas odvede u ozbiljan problem - borbu za opstanak, dok serija od dve-tri pobede može da nas odvede u sigurnu zonu. Želimo pobedu de lakše dišemo i igramo mnogo sigurnije" rekao je Kalinić.

U prvom ovosezonskom susretu Cibona je kao domaćin pretrpela poraz od Radničkog a kako na strani ima skor 3:3 Kragujevčani mogu da se nadaju novom trijumfu nad zagrepčanima.

"Veliko ime će biti u Jezeru, pozivam Kragujevčane da dođu u što većem broju da nas podrže. Pokušaćemo da obradujemo publiku pred praznike. Daćemo sve od sebe, kao i na svakoj utakmici, uz navijače, takav pristup biće dovoljan za pobedu" poručuje Kalinić.

Duel 14. kola ABA lige između Radničkog i Cibone igra se u ponedeljak sa početkom od 20 časova i 30 minuta.

Ne propustite