Kalinić: "Pravi sportisti ovo najviše vole"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 18.02.2014.
13:57
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Košarkaš Radničkog iz Kragujevca, Nikola Kalinić, opisao je predstojeći duel sa Albom u Berlinu kao meč iz kategorije onih koje pravi sportisti najviše vole. "Ako pobediš ideš dalje, ako izgubiš ideš kući i ostaješ tu" poručuje Kalinić.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

ABA ligaš iz grada na Lepenici u sredu igra odlučujući meč za plasman u osminu finala Evrokupa. Radnički gostuje berlinskoj Albi a samo pobeda vodi izabranike Miroslava Nikolića u dalji tok takmičenja.

"U sredu je protiv Albe sve u našim rukama. Pravi sportisti ovo najviše vole - ako pobediš ideš dalje, ako izgubiš ideš kući i ostaješ tu" jasan je Nikola Kalinić.

Uoči početka Evrokupa svi su smatrali da je samo učešće u tom takmičenju veliki podvig za Kragujevčane koji su imali drugačije planove.

"Samo za neke koji ne prate košarku i naš Radnički ovo je možda iznenađenje. Od prvog meča u oktobru nismo igrali neku drugorazrednu ulogu. Last 32 fazu smo počeli skorom 0:3, mnogi su nas tada već otpisali. Međutim, mi sve vreme verujemo da možemo dalje. Podsećali smo da smo prvi krug prošli skorom 5:5, pa zašto sada ne bismo ostvarili tri pobede, a sa 3:3 prolazimo u treću fazu" ističe Kalinić.

U prvom meču sa Albom ekipa Miroslava Nikolića propustila je šansu da savlada prviplasirani tim grupe "N", usled loše organizacije poslednjeg napada.

"Propustili smo veliku šansu da meč rešimo u 40 minuta. Napravili smo propuste kojima smo ispustili pobedu, ali nismo nadigrani. U sva tri poraza, i u Ukrajini, i Francuskoj, i kući protiv Albe, bilo je krajnje neizvesno. Na nama je da iskoristimo realnu šansu, tako najviše i volimo - da se sami pitamo" poručuje Kalinić.

Uoči sutrašnjeg meča u "O2 Areni" Alba ima skor 4-1 i već je obezbedila plasman u osminu finala sa vodeće pozicije u grupi.

Radnički samo u slučaju pobede može do druge pozicije a utakmica u Berlinu počinje u 20 časova uz direktan prenos na RTS-u.

Ne propustite