Kalinić: "Radnički ni blizu maksimuma"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 26.09.2013.
12:07
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Letošnje pojačanje Radničkog iz Kragujevca, reprezentativac Srbije Nikola Kalinić, upoznao se sa novim saigračima i prisustvovao prvom meču svog novog kluba. Nakon trijumfa nad Meridijanom Kalinić je ocenio da ekipa nije ni blizu maksimuma i da se tek sa

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Košarkaški klub Radnički iz Kragujevca u sredu je savladao ekipu Meridijane u pripremnoj utakmici kojoj su prisustvovala i dvojica novih igrača.

Meč je sa tribina gledao Mladen Pantić, dok je Nikola Kalinić prvi put obukao dres kragujevačkog kluba samo da bi pozdravio publiku u "Jezeru".

"Odlično sam primljen, svi su me prihvatili raširenih ruku. Iako je ovo prijateljska utakmica, dosta publike je bilo, pozdravili su me bučno, to mi stvara sjajan osećaj i pre prvog zvaničnog nastupa u dresu Radničkog. Saigrači i treneri su za ovo kratko vreme pokušali da me upute u neke osnovne kretnje i principe" objasnio je Kalinić koji nije zaigrao na sinoćnoj utakmici.

Radnički je slavio rezultatom 87:67 (12:12, 23:19, 24:24, 28:12) što je bio samo jedan u nizu trijumfa koje je kragujevački sastav ostvario tokom priprema. Prvi Kalinićevi utisci su da je ekipa daleko od svog maksimuma.

"Ovo nije ni blizu onoga što naš tim može. Zbog ranga rivala verovatno je utakmica bila nešto manje žestoka, ali nema sumnje da će se u Kragujevcu gledati dobre partije od oktobra. Jak smo potencijal" ističe reprezentativac Srbije.

Iako je veći deo pripremnog perioda sa klubom morao da žrtvuje kako bi se odazvao reprezentativnom pozivu, Kalinić neće dugo čekati na debi u dresu Radničkog.

Već u petak i subotu igra se memorijalni turnir "Ljubo Jovanović" u Podgorici pa će Kalinić sigurno zaigrati na jednoj od dve utakmice koje očekuju "Đavole" u prestonici Crne Gore.

"Sve zavisi od odluke stručnog štaba, ne znam da li ću igrati u prvoj utakmici, ali za drugu je verovatnije. Liga počinje već za nedelju dana, moraćemo da damo svi sve od sebe da iz kola u kolo napredujemo, i pojedinačno i kao ekipa" jasana je poruka novopečenog člana Radničkog iz Kragujevca.

Ne propustite