Kao nekad - najbolji kad je najteže!

Autor: Darko Mitrović
utorak 11.09.2012.
22:21
Izvor: Sportske.net

Košarkaška reprezentacija Srbije izbotrila je plasman na Evropsko prvenstvo, pošto je u odlučujućoj utakmici u kvalifikacijama savladala selekciju Izraela u beogradskom ''Pioniru''.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

I pored svih kikseva tokom kvalifikacija, reprezentacija Srbije ipak je uspela da izbori plasman na Evropsko prvenstvo, koje se naredne godine igra u Sloveniji.

U odlučujućoj utakmici, ''Orlovi'' su večeras u Beogradu savladali Izrael rezultatom 83:67 i kao treći u grupi idu na Eurobasket.


Posle tri minuta igre, trojkom raspoloženog Bjelice Srbija je prvi put došla dolazi do nešto osetnijeg vođstva - 11:6. Dobra igra naših, nova trojka, ovog puta Danila Anđušića sa 14:6!

Prednost ''Orlova'' raste i dalje, na polovini prve četvrtine stižu i do dvocifrene prednosti - 18:8.

Poenima Savanovića na dva minuta pre kraja prve deonice, Srbija stiže do ''plus 12'' - 25:13.

Do kraja prve četvrtine prednost Srbije se uvećala i na sjajnih 28:14, posle poena milenka Tepića.

Odlična prva četvrtina, samo da naši nastave u istom stilu.

I upravo tako je i počela druga četvrtina. Posle samo dva minuta igre u drugoj deonici, Srbija vodi sa 37:14!!! Sjajan period igre naših, napravili su seriju 14:1, a prekida je Elijahu za 37:16.

Ipak, naši ne smanjuju ''gas'', održavaju ubedljivu prednost, koja na četiri minuta do kraja prvog poluvremena iznosi 46:24.

Na ulasku u finiš druge četvrtine gosti serijom 5:0 smanjuju razliku na 48:31.

Ipak, na poluvreme odlazimo sa odličnih ''plus 20'' -51:31, definitivno najbolja partija reprezentacije Srbije od početka kvalifikacija. Ali, ne sme biti opuštanja, mora ovako do kraja...

U prvih 20 minuta, najefikasniji u našem timu bili su kapiten Nenad Krstić sa 12 poena, uz šest skokova i Milenko Tepić sa poenom manje.

Uspevaju Ivkovićevi izabranici i tokom treće četvrtine da održe stečenu prednost, a posle pet minuta igre u drugom poluvremenu rezultat je 59:37.

Ipak, do kraja treće deonice gosti uspevaju da naprave mini-seriju i u poslednjih deset minuta igre ušlo se vođstvom Srbije rezultatom 63:47.

Trojkom Pninija, Izraelci smanjuju na 65:52, ali Tepić zatim uzvraća na isti način za 68:52. Do kraja je ostalo sedam minuta.

Sledi nova trojka Bjelice za 71:52 i Slovenija je već na vidiku!

Ali, ponovo Izraelci ulaze u seriju i na dva i po minuta do kraja, smanjuju na 73:62. Srećom, uzvraća Teodosić trojkom za 76:62.

Do kraja, ''Orlovi'' uspevaju da sačuvaju prednost, ali ne i da je uvećaju iznad 19 razlike, što je bilo neophodno za drugo mesto u grupi.

Na kraju, najefikasniji je bio Tepić sa 16 poena, a Krstić se zaustavio na 14 poena i sedam skokova. Kod gostiju, jedini ''dvocifreni'' Kaspi sa 20 i Pnini sa 13 poena.

Ne propustite