Kapiten Cibone: "Zvezda favorit ali možemo do finala!"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 19.04.2014.
15:54
Izvor: Sportske.net, abaliga.com

Jedan od najiskusnijih prvotimaca i kapiten KK Cibona rekao je da Crvena zvezda Telekom slovi za favorita u polufinalu fajnal-fora ABA lige ali da "Vukovi" nisu bez šansi na tom susretu.

abaliga.com
abaliga.com

Povezane vesti

Do početka završnog turnira ABA lige ostalo je još četiri dana a hrvatski klubovi naći će se na iskušenju kada u "KombankAreni" izađu na megdan "večitim" rivalima iz Beograda.

Cibona ima znatno teži zadatak je se u polufinalu sastaje sa Crvenom zvezdom Telekom, organizatorom turnira i ekipom koja je u ligaškom delu sezone ostavila najbolji utisak od svih sastava iz regiona.

Crveno-beli su u ligaškom delu sezone "tukli" Cibonu oba puta ali kapiten "Vukova" veruje da sastav iz Zagreba ima svoje šanse u Beogradu.

"Uveren sam da možemo u finale, iako je Crvena zvezda favorit u ovom susretu. Uostalom, dobila nas je dva puta ove sezone" ističe Rozić.

Iskusni prvotimac Cibone ima iskustvo igranja u finalu ABA lige a ono kojeg se posebno seća je obeleženo šokantinim porazom "Vukova" trojkom Dušana Kecmana.

"I dan-danas se često setim tog ludog susreta kakav nigde nije ponovljen. Sve je bilo na našoj strani do 0.6 sekundi pre kraja, koš Bogdanovića na kraju za pobedu, ludnica, svi smo skočili. Ja sam bio na klupi tada, ali sam skočio u teren, do Bogdanovića, tako da i nisam video uživo taj potez Kecmana" ističe Rozić.

Cibona će se sastati sa Crvenom zvezdom Telekom 24. aprila od 20 časova a dan kasnije na programu je duel Partizana i Cedevite.

Borba za trofej zakazana je za nedelju, 27. april od 20 časova.

Ne propustite