Kapiten Sale zaustavlja pad?

Autor: Boris Jovanović
petak 11.04.2014.
09:58
Izvor: Sportske.net

Ilić se vraća u tim Partizana u Ivanjici. Šampion u teškoj situaciji, sećanja na jesenji remi sveža. U Ivanjici se teško igra, prošle godine odlučio baš kapiten sa penala. Sale Ilić bio u timu i kada je Partizan prvi put u istoriji igrao u Ivanjici, 2002.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

U Partizanu pokušavaju da zaborave duel sa Vojvodinom, sada su na tri koraka iza Zvezde, novi kiks bi ugasio nadu u odbranu titule.

Tim se okrenuo duelu u Ivanjici, Javor je dužnik, jesenas su Ivanjičani, na sebi svojstven način, sjajnom defanzivom odoleli u Humskoj. Taj meč je završen bez golova, Partizan je delovao prilično nemoćno.

Sada sledi gostovanje na stadionu kraj Moravice, Partizan je pobeđivao Javor u gostima, ali uvek je bilo povuci potegni.

Interesantno, ako se gledaju svi mečevi dva kluba od kada su Ivanjičani standarni u eliti, u svim godinama dominacije Partizan je pobedio samo jednom ubedljivo i to 2010. kada je bilo 4:1 u Humskoj.

Na četiri gostovanja u Zapadnoj Srbiji, dva puta je bilo nerešeno, Partizan je prošle sezone dobio iz penala, strelac je bio Saša Ilić još na startu meča. Kapiten će se, kako piše "Sport" vratiti u ekipu, zaigrati od početka sutra u Ivanjici, a na klupu se seli Malbašić čijom formom je Nikolić nezadovoljan.



Pre dve godine bilo je 2:0 u Ivanjici za Partizan, strelci su bili Marković i Vukić.



Ali, Javor je odoleo 2009. i 2010. tih godina Partizanu nikako nije išlo sa "Gergama", koje su ostale neporažene i u Humskoj.

Ako pogledamo nešto dalju istoriju, Partizan i Javor su prvi put igrali 2002. godine, u Ivanjici je bilo 2:1 za crno-bele, i tada je Saša Ilić bio član ekipe.

Kada je 2005. klub iz Ivanjice bio član elite, Partizan je takođe slavio u Ivanjici sa 1:0, ali je u Humskoj torpedovao Javor, bilo je 6:0.

Dakle, ukupno su timovi u šampionatu odigrali 16 mečeva, 11 pobeda Partizana, 5 remija. Ali od tih 11 trijumfa, crno-beli su čak 7 dobili sa jednim golom razlike.

Javor će se sigurno sutra braniti, za njih je bod premija, Partizan je na nožu. Navijači gledaju ka kapitenu, utakmica je, podsetimo na programu u subotu od 16 časova

Ne propustite