Kapiteni najbolje ostavili za kraj, novosadski "Titanik", Čačani pred PLS?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 23.04.2012.
09:11
Izvor: Sportske.net

Stvari jasnije nakon vikenda, Metalac se i definitivno seli u niži rang, Borac blizu iste sudbine. Vojvodina na kolenima, Jagodina bacila rukavicu u trci za Evropu.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Bitka za titulu bila je rešena i pre ovog kola, ali je Partizan u Smederevu potvrdio petu titulu u nizu.

Crno - beli su čekali finiš, ali je "Oklop" slomljen, vrata pobede otvorio je kapiten Ilić.

I Zvezda je čekala finiš, i ovde je kapiten preuzeo stvar u svoje ruke, Nikola Mikić je presudio Slobodi koja je lako mogla ove sezone da ostane neporažena protiv naša dva najveća kluba.

Razlika je ostala ista na vrhu, Zvezdi ostaje matematika, ali sve je gotovo i ni derbi neće promeniti ništa.

Usamljen na trećem mestu je ostao Radnički, posle serije remija došli su do daha, Darko Spalević je dva puta pogodio u metu pa je strašna serija na "Čika Dači" nastavljena.

Protiv Pazaraca nije moglo bez kontroverzi, rivalstvo na terenu i van njega će biti nastavljeno, "Plavi" su za poraz okrivili sudije. U Kragujevcu ne haju, Evropa je blizu.

Vojvodina se obrukala u Subotici, pet komada su prava mera za ovo proleće suza. Sledi čistka, a valjda je ovaj klub dokaz da u fudbalu ne zavisi sve od novca. Stabilni su, plaćaju igrače, uložili su u januaru i opet ništa.  Vruć šamar od bivšeg trenera pokazao je da su Novosađani sami sebi pucali u nogu kada je otišao Zoran Milinković.

Jagodina je odlična i to svi znamo, međutim, mnogi su smatrali da će pasti. Oni drže formu na strani čitave sezone, lako su dobili u Borči i sada su na korak od Vojvodine. Ni Radnički im nije van dometa, četiri boda, ugostiće Kragujevčane do kraja. Međutim, čini se da bi oni više voleli da se taj meč igra na "Čika Dači", s obzirom na skor koji imaju.

Na dnu je Metalac kapitulirao, Kuljani su opstali, a na račun Borca su profitirali i ostali, pre svih Javor koji je sa penala srušio "građevinu".

Naime, nokaut Čačana je praktično trasiran put za PLS, imaju tri boda manje od Pazaraca, teži raspored, a onako kako su igrali, nije bitan protivnik, ne mogu nikoga da pobede.

Što se posete tiče, pala je, Zvezda je izgubila prvenstvenu trku pa su se navijači i ohladili, u Smederevu i Kragujevcu po pet hiljada, očekivalo se više. Ostali i nisu neko merilo.

Strelci odlični, tri gola po meču pa će ovo kolo biti po tome upamćeno.

Nastavlja se već u sredu, Borčani u Humskoj, Zvezda na "Karaburmi", Rad čeka Smederevo, u Beogradu će se igrati za prestiž. Zanimljivo će biti na "Begluku" gde stiže Radnički, Pazarci imaju penal protiv Metalca. Njihova pobeda, kombinovana sa eventualnim porazom Čačana u Jagodini staviće verovatno zavesu i na borbu za opstanak.

U Kulu stižu Subotičani, Vojvodina će morati da se suoči sa gnevom navijača protiv bezbrižnog Javora.

Ne propustite