Kaplanović radi na finesama

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 23.07.2012.
15:16
Izvor: Sportske.net, fkhajduk.rs

Fudbaleri Hajduka iz Kule završavaju svoj dvonedeljni boravak na pripremama na Tari. Povratak u Bačku označiće početak finalnih priprema ekipe i rada na finesama koje bi trebalo da donesu uspeh na početku sezone u Jelen Superligi.

fkhajduk.rs
fkhajduk.rs

Povezane vesti

Strateg Hajduka Veličko Kaplanović obavio je najvažniji deo posla kada je fizička priprema fudbalera u pitanju tokom boravka na Tari.

Prijateljski mečevi poslužili su da se što bolje uigraju sve taktičke varijacije a pojačanja koja su stizala u prethodnih desetak dana već su se dobro uklopila u tim. Shodno tome, trener Hajduka nema razloga da ne bude zadovoljan u trenutku kada je došlo vreme da se sumiraju utisci sa Tare.

"Atmosfera u timu je na visokom nivou. Momci se dobro slažu i uspeo sam u nameri da navedem igrače da međusobno izgrade poverenje i čvrstu slogu. Raduje me što nije bilo ni najmanjeg nesporazuma. U tom pravcu moramo i nastaviti. Želeo sam da vidim stvarne domete ove ekipe, da ih pripremim za napore i vidim šta nam to još nedostaje. Iskreno, zadovoljan sam viđenim. Hajduk je promenio kompletan igrački kadar i sledi nam uigravanje po povratku u Kulu, ukoliko u tome uspemo, bićemo ozbiljan takmac u narednoj sezoni i tvrd orah svim protivnicima" istakao je Kaplanović.

Ozbiljnijih povreda nije bilo tokom boravka na Tari pa Kuljani sa perfektnim zdravstvenim biltenom kreću kući.

Iako je tim kompletno renoviran očekuje se da u narednom periodu u Kulu stigne još jedan napadač što je bila želja Velička Kaplanovića.

Kada su očekivanja za predstojeću sezonu u pitanju, trener Hajduka je više nego jasan, ekipa ima potencijal da se bori za visok plasman.

"Sve ekipe u Superligi su podjednakog kvaliteta, izuzev dvojca sa Topčidera. Nijanse će odlučiti o – putnicima u niži rang, ekipama koje će strepeti za opstanak, onima koji će biti spokojni u sredini tabele i onima koji će se plasirati u Evropu. Tačno znam koje elemente moramo razraditi da bismo bili iznenađenje. Slagao bih ukoliko kažem da nisam zadovoljan viđenim, defanziva izvanredno funkcioniše. Naši protivnici prvoj postavi Hajduka nisu stvorili puno ozbiljnih šansi" zaključio je Kaplanović.

Hajduk će do početka Superlige boraviti u Kuli a prvi meč novog šampionata odigraće 11. avgusta u Jagodini protiv ekipe koju predvodi Simo Krunić.

Ne propustite