Karadžić: "Pristup 'lako ćemo' ne vodi na EP!"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 19.04.2014.
11:57
Izvor: Sportske.net

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije tvrdi da se u našoj zemlji stvara nepotrebna euforija pred početak kvalifikacija za EP u Francuskoj a dizanje našeg nacionalnog tima u nebesa smatra prečicom na putu do neuspeha.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Fudbalski savezi reprezentacija koje će se takmičiti na predstojećem SP u Brazilu fokusirani su na planetarnu smotru a FSS, usled neuspeha Srbije u kvalifikacijama, pravi planove za ono što će uslediti tokom jeseni.

Utakmicom sa Jermenijom za Srbiju počinje kvalifikacioni ciklus za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj a fudbalska javnost u našoj zemlji sa nestrpljenjem iščekuje kvalifikacije koje bi konačno trebalo da donesu plasman na šampionat Starog kontinenta posle 16 godina "posta".

"Imamo kvalitet da se plasiramo na EP, ali samo uz maksimalan respekt prema rivalima i mobilizaciju u našim redovima" počinje priču za "Sport" Tomislav Karadžić.

U konkurenciji Portugala, Danske, Jermenije i Albanije "Orlovi" se doživljavaju kao jedan od dva najveća favorita za plasman na EP ali je nepotrebna euforija za predsednika FSS najveći protivnik naše selekcije.

"Razgovarao sam sa kapitenom Ivanovićem, Kolarovim i Matićem, koji takođe smatraju da se u našoj javnosti euforično prilazi predstojećim kvalifikacijama. U stilu 'lako ćemo', već smo sigurni učesnici EP, a nismo" ističe Karadžić.

Prvi čovek "Srpske kuće fudbala" zbog toga očekuje maksimalno ozbiljan pristup svakog reprezentativca već od duela sa Jermenijom jer samo dela vode u Francusku.

"Želje i prognoze su jedno, a kvalitet koji imamo moramo da pokažemo na terenu. Ukoliko ne budemo u Jermeniji pokazali sebe u pravom svetlu, možemo odmah da uđemo u problem. Jedno je, dakle, pričati da smo 'najbolji i najlepši', ali sve to treba da potvrdimo na terenu" jasan je Karadžić.

Reprezentacija Srbije nalazi se u kvalifikacionoj grupi "I" sa selekcijama Albanije, Danske, Jermenije i Portugala a prvi meč odigraće 11. oktobra protiv reprezentacije Jermenije u prestonici te zemlje.

Ne propustite