'Karamele' koračaju ka Ligi šampiona

Autor: Boban Filipović
nedelja 30.03.2014.
16:26
Izvor: Sportske.net

Everton zabeležio petu uzastopnu pobedu u prvenstvu na 'Krejven Kotidžu' i pobrinuo se da fenjer ostane Fulamov. Martinezova četa sada na minus 4 od četvrtoplasiranog Arsenala, ali ima i meč manje.

Beta/AP Photo/Sang Tan
Beta/AP Photo/Sang Tan

Povezane vesti

Prvi nedeljni meč 32. kola Premijer Lige igrao se na 'Krejven Kotidžu', odlakle Everton nosi bodove.

'Karamele' su dobile Fulam sa 3:1
čime su potvrdile da se nalaze u sjajnoj formi.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, od bitnijih detalja izdvajamo šanse Kirana Ričardosna i Holtbija i Dembelea za domaće, te Deulofeua za goste.

Drugo poluvreme dosta sadržajnije, a počelo je autogolom golmana Fulama Dejvida Stokdejla. Igrao se 51. minut.

Potom je Lejton Bejns imao priliku, nije bio precizan, a onda je Stokdejl imao fantastičnu intervenciju posle pokušaja Lukakua u 65. minutu.

Ova odbrana je blagorodno uticala na njegove saigrače, pa Deđagah pet minuta kasnije donosi izjednačenje. Prava bomba, Tim Hauard je samo pogledom ispratio let lopte ka mreži.

Nešto kasnije, domaći preko Heitinge imaju priliku da preokrenu, ali Hauard to ne dozvoljava. Istakao se američki golman i dva minuta kasnije kada je ukrotio pokušaj Kasamija.

Hauardove intervencije pogurale su Martinezovu ekipu napred, što je ekpresno dalo rezultata. U 79. minutu Kevin Miraljas postiže gol i ponovo donosi Evertonu prednost.

Pet minuta kasnije Stiven Nejsmit ima odličnu priliku, ne koristi je, ali se popravlja u 87-om i postavlja konačnih - 1:3. Teška situacija za Fulam, u poslednjih šest kola Magat će morati da izmisli formulu za upseh kako bi se sačuvao prvoligaški staus.

Pokušao je ovaj Škot još jednom u poslednjim trenucima iz daljine, ali rezultat se nije menjao.

Golove pogledajte OVDE.



Ne propustite