Kasalica i bez suspenzije i bez povrede

Autor: Miloš Marković
petak 03.08.2012.
15:04
Izvor: Sportske.net

Promena u pravilima UEFA-e omogućiće hirtom napadaču Crvene zvezde da i pored parnih žutih kartona nastupi na meču u Nikoziji.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Obzirom da Zvezda ovog leta ima znatnih problema u napadačkoj liniji, žuti karton koji je sinoć dobio Filip Kasalica samo je zabrinuo navijače crveno-belih.

Imajući u vidu da Eli Babalj nije licenciran i da Natanijel Asamoa ne uspeva da se nametne, izostanak Kasalice bi bio veliki hendikep za ekipu Roberta Prosinečkog.

Ipak, promena u pravilniku UEFA za narednu sezonu omogućiće fudbaleru Crvene zvezde da zaigra i u revanšu u Nikoziji.

Naime, do prošle sezone je važilo dobro poznato pravilo da igrač sa parnim žutim kartonima propušta naredni meč, ali to pravilo je korigovano za mečeve kvalifikacione faze.

Naime, po pravilu UEFA, „igrač pre grupne faze meča dobija automatsku supenziju u slučaju da u tri različita meča zaradi tri žuta kartona“.

S tim u vezi, Kasalia će biti na raspolaganju svom treneru u revanšu kada će morati da vodi računa da ne dobije taj treći karton i svoj tim ostavi na cedilu u eventualnoj plej-of borbi.

Osim suspenzije, spekulisalo se i o povredi Zvezdinog napadača koju je zaradio na prvom meču sa Omonijom.

Ipak, sam Kasalica ističe da će fizički biti spreman za revanš.

Nije strašno, malo sam se ukočio, idem na terapiju, pijemlekove i biću spreman za revanš u kome moramo svima da dokažemo da posedujemo kvalitet.“, istakao je Kasalica.


Ne propustite