Kasiljas bez naknade stiže u Arsenal!?!

Autor: Miloš Marković
sreda 02.04.2014.
10:23
Izvor: Sportske.net

Španski mediji sugerišu danas da će Real Madrid dozvoliti svom proslavljenom golmanu da na leto napusti klub kao slobodan igrač, te navode da će se Iker preseliti u Englesku.

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Iker Kasiljas je već neko vreme na marginama, i pored toga je ovaj proslavljeni čuvar mreže ponosno isticao svoju privrženost klubu.

Ipak, marginalizovan u ekipi, stavljen u drugi plan i senku Dijego Lopeza, španski reprezentativni golman bi tokom leta mogao da dobije dozvolu da napusti klub.

Španski izvor 'Voz populi' tvrdi da će Real Madrid pustiti Ikera, da kao slobodan igrač ode sa Bernabeu stadiona i potraži novu sredinu. Sve što zainteresovani klubovi treba da urade je da na sebe preuzmu obavezu godišnje plate koja iznosi 7 miliona evra.

Isti izvor tvdi da su dva kluba izašla u prvi plan, Mančester Siti, ali i Arsenal.

Venger bi u Kasiljasu dobio veliko pojačanje, i sa psihološkog aspekta, ali i fudbalskog. Šćešni kao prvi izbor nema jaku konkurenciju za mesto među stativama, eventualni dolazak Španca bi definitivno podigao kvalitet na golu.

Takođe, imajući u vidu fudbalsku veličinu i poštovanje koje uživa Španac u fudbalskom svetu, svakako da bi Arsenal mnogo dobio dolaskom Ikera Kasiljasa.

Dovođenje proslavljenog čuvara mreže u vezu sa Mančester Sitijem ima smisla ukoliko se Džo Hart odluči za odlazak iz kluba, ipak repreznetativni golman je uverio Pelegrinija i dobija sve veće poverenje, nakon perioda slabijih partija tokom prvog dela sezone.

Ne propustite