Katovice - Razočarenje za Jovanu posle finala Montereja

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 09.04.2014.
17:42
Izvor: Sportske.net

Srpska teniserka Jovana Jakšić eliminisana je u prvom kolu WTA turnira u Katovicama. Bolja od naše teniserke bila je Hrvatica Mirjana Lučić-Baroni.

teniskisavez.com
teniskisavez.com

Povezane vesti

Nakon što je zablistala u Montereju, Jovana Jakšić nije uspela da nastavi seriju dobrih rezultata na turniru u Katovicama.

Povratak na evropsko tlo nije prijao finalistkinji iz Montereja o čemu svedoči i poraz u prvom kolu turnira koji se ove nedelje igra u poljskom gradu.

Bolja od Jovane Jakšić bila je Hrvatica Mirjana Lučić-Baroni koja je slavila ubedljivim rezultatom 2:0 (6:3, 6:4) za nešto više od sat vremena igre.

Lučić-Baroni poznata je srpskoj javnosti kao nekadašnja partnerka Jelene Janković u dublu ali je danas pokazala da se joj dobro ide kada mora da deluje individualno.

Posle odličnih rezultata i poraza od Ane Ivanović na turniru u Montereju, Jovana je očajno otvorila današnji susret i dozvolivši protivnici da joj dva puta oduzme servis i povede sa 5:0.

Dva vezana gema koje je osvojila Jovani nisu bili dovoljni da se vrati u borbu za prvi set pa je Hrvatica materijalizovala prednost i povela sa 1:0 u setovima.

Slična slika viđena je u nastavku meča. Dva puta je Jovana gubila servis pa joj u završnici jedan vraćen "brejk" nije bio dovoljan za eventualni povratak u meč.

Tako je Mirjana Lučić-Baroni zasluženo obezbedila plasman u drugo kolo gde je čeka duel sa Ivon Mojsburger.

Turnir u Katovicama igra se za nagradni fond od 250.000 dolara a takmičenje je u utorak završila i Vesna Dolonc, porazom u prvom kolu od Francuskinje Aliz Korne.

Ne propustite