Kažem MZT, mislim Bamberg (19.00)

Autor: Miloš Marković
nedelja 09.12.2012.
13:11
Izvor: Sportske.net

Nakon emotivno iscrpljujućeg poraza od Barselone, košarkaši Partizana se okreću narednom izazovu u regionalnom takmičenju, ekipi MZT-a iz Skoplja.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Crno-beli u večernjim časovima u hali “Pionir” dočekuju ekipu iz Makedonije, u isto vreme razmišljajući i o odlučujućem meču Evrolige koji ih nakon toga očekuje.

Svestan da je makedonski tim debitant u regionalnom takmičenju, Duško Vujošević ipak ne želi da potceni MZT, upozorava da se maksimalno koncentrisano mora ući u ovaj meč.

"Makedonski šampion po prvi put učestvuje u Jadranskoj ligi”

“Pokazali su u ovom delu takmičenja da zaista zaslužuju svaki respekt, pogotovu u ovom drugom delu sezone kada je ekipa doživela određene korekcije. Pre svega došao je trener Pipan i neki novi igrači, Bakić, Otašević i naš mladi reprezentativac Turanjanin, a povratkom Gečevskog, koji je jedno vreme pauzirao, oni su zaista ekipa za svaki respekt. Veoma iskusan tim, koji čine i makedonski repezentativci, tu pre svega mislim na Čekovskog i Stojanovskog, uz odličnog amerikanca Dejvisa.", kazao je trener Partizana.

Na ovaj meč, ali i svaki u regionalnom takmičenju Vujošević gleda kroz učešće u Evroligi i naredne godine.

“Praktično nama je svaka naredna utakmica u sklopu Jadranske lige meč koji je od ogromnog značaja, s obzirom da je jako dobro poznat novi način prolaska u Evroligu naredne godine. Zbog tih okolnosti moramo da razmišljamo samo o pobedi, kako na ovom meču tako i u narednom periodu.", zaključio je Vujošević.

Njegov kolega na klupi makednoskog tima svestan je izazova, najavljuje dostojan otpor srpskom šampionu.

''Svesni smo kvaliteta koji ima ekipa Partizana, ali je za nas ovaj meč kao i svaki drugi koji igramo kao gosti. Naravno, moraćemo da odigramo najbolje što možemo, istim stilom i tempom, kao u nekim prethodnim mečevima'', poručio je Pipan.

Inače, utakmica između Partizana i ekipe MZT počinje u 19 sati.


Ne propustite