Kecman: "Neiskustvo dodatni motiv 'Orlova'"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 04.09.2013.
19:13
Izvor: Sportske.net

Bivši košarkaš Partizana i nekadašnji reprezentativac Srbije Dušan Kecman ubeđen je da neiskustvo Ivkovićeve selekcije ne mora da deluje opterećujuće na igrače već da može biti dodatni motiv za "Orlove".

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Nekadašnji reprezentativac Srbije Dušan Kecman ocenio je da selekcija koju je Duda Ivković poveo na EP u Sloveniji nije preterano iskusna ali da to ne mora da bude opterećujuća okolnost za "Orlove".

Kecman je Srbiju imao prilike da gleda u Francuskoj gde su naši košarkaši u produžecima poraženi od domaćina prijateljskog turnira.

"Srbiju sam na delu gledao upravo protiv Francuske. Imali su dobijenu utakmicu u duelu sa vrhunskom selekcijom. Pokazali su zavidan kvalitet, ali se takođe videlo da im nedostaje iskustva, naročito u neizvesnoj završnici. Ta činjenica ne bi trebalo da opterećuje naše igrače. U tome moraju da pronađu dodatni motiv, jer želja za dokazivanjem često može da bude upravo faktor koji je važan za trijumf" kazao je Kecman za "Danas.rs".

Bivši košarkaš Partizana ne sumnja da će Srbija ostvariti primarni cilj, plasman na SP u Španiji. Uz to, Kecman vidi Krstića i Bjelicu kao naše najveće adute.

"Mislim da će biti u stanju da ispune primarni cilj, a to je plasman na naredno Svetsko prvenstvo u Španiji. Ukoliko dođu do četvrtfinala, ni medalja neće biti predaleko. Teret bi trebalo da iznesu Krstić i Bjelica, a ostali neka se potrude da svoje uloge odigraju što bolje. U tom slučaju, na svakoj narednoj utakmici neko drugi bi mogao da iskoči u prvi plan" rekao je Kecman.

Srbija prvu utakmicu na EP igra u sredu od 21 čas protiv reprezentacije Litvanije.

Ne propustite