Kina - Ni Popajev gol ne pomaže Tumbi, bodovi Stanoju!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 14.07.2013.
15:34
Izvor: Sportske.net

Miloš Stojanović postigao vodeći gol za Tumbakovićev Vuhan Zal protiv Pekinga, ali je Stanojevićev tim u nastavku uspeo da napravi preokret. Antić slavio na gostovanju, Okuka poražen od lidera.

news.cn
news.cn

Povezane vesti

U kineskoj Superligi u subotu odigrano još pet mečeva 17. kola, a najviše naše pažnje privukao je duel između Peking Guana i Vuhan Zala, odnosno trenerski dvoboj Stanojevića i Tumbakovića.

Domaći su slavili sa 3:1 i tako Tumbakovićev tim ostavili prikovan za dno tabele sa samo devet osvojenih bodova.

Sam početak meča najavljivao je drgačiji epilog. Pojačanje iz Jagodine Miloš Stojanović je već u trećem minutu doveo Vuhan u vođstvo, ali minimalnu prednost gosti nisu uspeli dugo da zadrže.

Već u 15. minutu Geron je izjednačio, da bi u poslednjim trenucima prvog poluvremena Fredi Kanute iz jedanaesteca doneo preokret.

U nastavku, Tumbakovićev tim ostaje bez isključenog Li Veija, a brojčanu prednost Peking koristi u 85. minutu i preko Vanga dolazi do konačnih 3:1.

U pobedničkoj ekipi Andrija Kaluđerović je dobio priliku u 66. minutu umesto Kanutea, dok je na drugoj strani Stojanović odigrao ceo meč.

Kad su u pitanju ostali mečevi, Antićev Šandong je kao gost slavio sa 3:2 protiv Čangčuna, što su dobre vesti za Tumbakovića, obzirom da je Čangčun pretposlednji sa tri boda više.

Tjanđin Teda je, međutim, na svom terenu slavila sa 3:1 protiv Lijaoninga, a Okukin Đangsu, sa Jevtićem u startnoj postavi, nije uspeo da iznenadi vodeći Gvangžu. Lider je kao gost slavio sa 2:1 i učvrstio se na vrhu tabele.

Na tabeli, posle 17. kola Gvangžu vodi sa 47 bodova, ispred Šandonga sa 34 i Peking Guana sa 29. Na začelju, Tjanđin Teda i Čangčun imaju po 12, a Vuhan Zal samo 9 bodova.

Ne propustite