Kinsi: "Dule deluje prijatno"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 12.09.2013.
16:31
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Novopečeni košarkaš Partizana Terens Kinsi upoznao se sa novim saigračima i trenerom, zadužio dres sa brojem 21 i konstatovao da Duško Vujošević deluje prijatno na prvi pogled.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Do sada najzvučnije pojačanje KK Partizan stiglo je u sredu veče u Beograd. Terens Kinsi je pravo sa aerodroma došao u halu "Pionir" gde je Partizan igrao kontrolni meč sa Radničkim iz Kragujevca.

Tokom večeri imao je prilike da se upozna sa trenerom i saigračima ali i sa prestonicom Srbije o kojoj ne zna previše.

"Prilikom sletanja video sam da je Beograd veliki grad, a sinoć sam imao i priliku da se vozim ulicama, zaista je veoma lep. Pokazali su mi centar, video sam i zgrade koje su nažalost bombardovane. Dolazim iz Amerike, ali ne znam detalje o tome. Grad je mnogo lep. Trener deluje zaista prijatno, i za sada svi ljudi u klubu koje sam upoznao su veoma srdačni" ističe Kinsi.

Amerikanac je u ekonomatu zadužio dres sa brojem 21 a postoji poseban razlog što se odlučio baš za njega.

"To jeste moj datum rođenja, ali iz drugog razloga sam odabrao broj 21. To je bio broj mog dresa u srednjoj školi i mnogo uspomena me vezuje za njega. Moj deda je proveo mnogo vremena sa mnom na terenu, učio me košarci, kako na igralištu, tako i na terenu kasnije. Pre dve godine on je doživeo moždani udar i od tada nije u prilici da mi kaže šta misli o mojoj igri. Želim #21 ponovo, jer njega nikada neću zaboraviti i broj je posvećen njemu", emotivno je objasnio Kinsi.

Govoreći o onome što ga očekuje u predstojećoj sezoni, Kinsi nije želeo da postavlja limite pred sebe, niti da daje posebna obećanja. Veruje da je najvažnije ići iz meča u meč i pobedama graditi uspehe.

"Očekujem samo najbolje. Ne želim da postavljam limite, u smislu, hajde da osvojimo Evroligu i šampionat, samo želim da idemo utakmicu po utakmicu. Da pobedimo koliko je moguće više mečeva i to je ono što nas vodi, da napredujemo do naredne runde, pa one sledeće. Da budemo posvećeni, utakmicu po utakmicu, sa tim bih bio zadovoljan" ističe Kinsi.

Novo krilo Partizana imalo je prilike da igra pred "Grobarima" u "Pioniru" pa ne krije da ga atmosfera koju stvaraju pristalice crno-belih oduševljava.

"Radujem se energiji koju oni donose! Stvaraju strahovitu atmosferu za sve igrače, a posebno kada je takav tip energije iza tebe nema šta tim ne može da uradi u toj situaciji. Znam da izvlače najbolje iz igrača i samo neka nastave da pružaju svoju podršku kako su to radili svih ovih godina unazad i voleo bih kada bi bio u prilici da upoznam svakog od njih", zaključio je Terens Kinsi.

Ne propustite