KK Partizan - Kako dalje?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 29.04.2014.
11:10
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije izgubio je prothodnog petka najvažniju utakmicu sezone a posledice koje bi poraz od Cedevite mogao da ima u budućnosti mogle bi da dovedu klub iz Humske na rub egzistencije što ne kriju ni oni koji se godinama bore za dobrobit Partizana.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Teška sezona KK Partizan obeležena velikim brojem povreda igrača i finansijskih trzavica dobila je svoj najcrnji deo prethodnog petka kada su crno-beli ostali bez mogućnosti da odbrane trofej u ABA Ligi a samim tim i bez učešća u Evroligi naredne sezone.

Klub iz Humske 13 puta je nastupao grupnoj fazi elitnog evropskog takmičenja a koliko (ne)igranje u Evroligi znači za crno-bele možda najbolje govori i izjava sportskog direktora Dragana Todorića koji trenutno ne vidi način da klub privuče sponzore i dobije novčana sredstva od države ako ne učestvuje u Evroligi.

"Sa Evroligom smo se nekako 'kripili', mada je iz sezone u sezonu bilo sve teže i teže. Ne znam kako ćemo sada do sponzora kada nećemo igrati u najjačem takmičenju. Smatram da ćemo osetiti velike, negativne posledice zbog poraza u polufinalu" pesimistički tvrdi Dragan Todorić.

Crno-beli će se vrlo brzo susresti sa problemom održavanja ekipe na okupu a to je samo jedna od posledica neigranja u Evroligi.

"Mislim da u ovom trenutku nismo potpuno svesni šta sve može da se desi, a bojim se da će se i desiti. Ne sećam se u poslednjih dvadesetak godina da nam se ovako nešto desilo, ne znam ni kako ćemo dalje" poručuje Todorić.

KK Partizan moraće da nastavi da isplaćuje poreski dug zajedno sa kamatama ali je teško predvideti kako će crno-beli ostati redovne platiše ako se uzme u obzir da je unosan ugovor sa kompanijom NIS doneo sredstva za namirivanje tih obaveza a pitanje je da li će u narednoj sezoni crno-beli uspeti da obezbede takvog sponzora.

Jasno je da za crno-bele sledi jako težak period ali bi primer Cibone mogao da bude dovoljan motiv za sve u Partizanu da ne treba odustajati ni u jednoj situaciji jer se predan rad isplati a njime se zaslužuje i velika doza sportske sreće.

Na kraju krajeva, Kecmanova trojka iz Zagreba najbolji je pokazatelj da se upornost i mukotrpan rad isplate...

Ne propustite