KK Radnički - "Preko trnja..."

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 09.03.2012.
18:39
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca sami su sebi zakomplikovali život. Tokom sezone bodove su osvajali tamo gde se nije očekivalo a gubili ih od realno slabijih protivnika. Plasman u Evropu i dalje je moguć, samo je pitanje da li su dve pobede u Sloveniji d

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Poraz u "Jezeru" od Heliosa bio je neočekivan i, može se reći, uzdrmao je sve u ekipi Radničkog jer je izlazak u Evropu sada daleko komplikovaniji.

Ne znači da nije moguće osvojiti mesto koje naredne sezone vodi u Evrokup, samo to će biti znatno komplikovanije ako se ima u vidu da predstoje gostovanja Zlatorogu i Krki a potrebne su obe pobede.

Dodatan problem treneru Nikoliću predstavlja činjenica da praktično nema pleja u ekipi i da na treninzima radi samo sa centrima.

"Sada svi gledaju samo kako da opterete Miljana Pavkovića, a mi zamenu nemamo. Na treningu radimo samo sa centrima. Ali, iz ove kože se ne može. Probaćemo iz ovakve situacije da izvučemo maksimum i sa mini turneje iz Slovenije se vratimo sa dve pobede" rekao je Nikolić.

Istina je da Zlatorog i Krka nemaju imperativ pobede u ovim mečevima ali Miroslav Nikolić na te duele gleda iz drugačije perspektive.

"Ni Heliosu nije trebala pobeda, pa se borio i zagorčao nam život u sred Jezera. Isto angažovanje očekujem od Zlatoroga i Krke. Naš prvi rival je na dnu tabela, ali pobedio je Partizan što dovoljno govori koliko može. Nema dileme da nas čeka veoma težak meč, sa dosta trčanja. Ako ne pokažemo veliku agresivnost u odbrani, teško da ćemo iščupati bodove" kategorično je dodao Nikolić.

Ipak, Nikolić nije izgubio poverenje u svoje igrače i nada se ostvarenju cilja.

"Povrede su nas mnogo poremetile, ali samopouzdanje nam nije poljuljano. I dalje imamo realne šanse da se domognemo Evrope, samo smo izabrali teži put. Nadam se da ćemo ga proći" završio je svoje izlaganje trener Radničkog.

Ne propustite