Klipersima derbi, Kajri šokirao "Durantulu", Sparsi jaki u "tvrđavi"

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 27.02.2014.
09:08
Izvor: Sportske.net

Klipersi sačuvali nepobedivost domaćeg terena, po tradiciji poslednjih godina dobijaju Hjuston. Iznenađenje večeri poraz Oklahome, San Antonio posle mesec dana u svom "Alamu" stigao do pobede. "Bikovi" pregazili Stefa Karija...

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Hjuston je prosto bio osuđen na poraz na Pacifiku. Napravili su 20 grešaka koje je rival pretvorio u 30 poena iz kontranapada. Držali su se do samog finiša kada je rezervista Klipersa Daren Kolison ubacio seriju poena i priveo meč kraju.

Za domaće je debitovao Glen Dejvis koji je sa Dokom Riversom radio u Bostonu i osvojio titulu, završio je sa po 2 poena i skoka, a u Los Anđelesu se nadaju da će im dati čvrstinu pod košem. Grifin je ubacio 23 poena i imao 16 skokova, pobeda je domaćima dala prednost nad Hjustonom, ako se desi da oba tima završe sezonu sa istim skorom.

Inače, Hjuston ima lošu tradiciju poslednjih godina u "Stejpls centru" kada igra sa Klipersima, izgubili su na 8 od 9 poslednjih gostovanja na Pacifiku protiv noćašnjeg rivala.

Oklahomi ne ide nakon pauze, posle Ol Stara izgubili su tri meča u nizu. Noćas ih je iznenadio Klivlend predvođen sjajnim Kajrijem Irvingom. Plej Kavsa je odigrao strašan meč, u poslednjoj četvrtini je ubacio 14 od ukupno 31 poena, pa je pobeda otišla u Ohajo. Durantu je asistencija falila za tripl dabl, ali to ne bi promenilo ništa, Tander je nekako izgubio zamah u poslednjih desetak dana.

Portland je bukvalno rasturio Netse, na kraju je bilo 44 poena razlike za domaće, na poluvremenu je bilo 24, a onda su u poslednjoj četvrtini rezerve Blejzersa dokusurile goste. Klupa domaćih je ubacila 68 poena.

Odlična partija Gordona Hejvarda je presudila Feniksu. On je sa 17 poena, 10 skokova i 9 asistencija bio ključ u pobedi Jute. Gosti iz Arizone su bili bez Dragića koji je protiv Minesote iskrenuo zglob.

San Antonio se posle mesec dana vratio kući, rodeo je završen, ponovo su u svom "Alamo Domu". Sparsi su iskoristili iskustvo i pored lošeg starta meča slavili protiv Detroita. Sada nedostaje samo Parker, vratili su se Kavi Leonard i Manu Đinobili, najefikasniji Italijan Belineli koji je ubacio 20 poena.

Lejkersi su se serijom trojki u finišu približili Memfisu, ali je rupa bila prevelika, nisu uspeli da se vrate u meč. Pogodili su 15 trojki, duel braće Gasol je naravno privukao pažnju Pau je uz 17 poena imao 10 skokova, Mark takođe dabl- dabl, 14 poena i 12 skokova. Dodao je 5 asistencija i 2 blokade. Inače u poslednjoj četvrtini su gosti ubacili 7 trojki, stigli na jedan posed, ali je Kurtni Li realizovao dva bacanja i potvrdio pobedu "Grizlija".

Monta Elis je sa 23 poena predvodio Dalas do pobede protiv Pelikansa, za koje veći problem od poraza predstavlja nova povreda Entonija Dejvisa, u pitanju je rame.

Odlična treća četvrtina Bulsa presudila je Voriorsima, a Stef Kari se susreo sa jednom od najčvršćih odbrana lige. On obično rešava ove situacije, ali nije imao svoje veče u "Junajted centru", završio je sa samo 5 poena. Nemanja Nedović ponovo nije dobio šansu.

Džared Bejlis je odigrao strašan meč protiv Atlante, ubacio je 29 poena i nagovestio da bi češće mogao da dobija šansu od trenera Stevensa. Seltiksi su prekinuli seriju od 5 poraza.

Orlando nije mogao da poželi boljeg rivala za prekid crne serije na gostovanjima. Filadelfija je kao Titanik, pa pobeda Medžika na gostovanju posle 16 uzastopnih poraza ne čudi. Vučević najbolji, ubacio je 21 poena i imao 13 skokova. Džamir Nelson odličan u finišu, postigao je 12 od 16 poena u poslednjem periodu. Za Sikserse ovo je 12. poraz u nizu, a 11. zaredom u svojoj dvorani.

Rezultati:

Klipers - Hjuston 101:93
Portland - Bruklin 124:80
Juta - Feniks 106:86
San Antonio - Detroit 120:110
Memfis - Lejkersi 108:103
Oklahoma - Klivlend 104:114
Dalas - Nju Orleans 108:89
Čikago - GOlden Stejt 103:83
Boston - Atlanta 115:104
Filadelfija - Orlando 90:101

Ne propustite