Ko bi rekao da Britanci imaju igrača sa najvećim indeksom do sada?

Autor: Boban Filipović
utorak 05.09.2017.
15:05
Izvor: Sportske.net

Jedan zanimljiv info pred duel Serbije i Velike Britanije.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

U prva tri kola upisali su tri poraza, ali jedan igrač je veoma prijatno iznenanđenje.

Reč je o Gejbu Olaseniju, centru koji je na utakmicama protiv Belgije, Turske i Letonije imao prosečan indeks korinsosti 29.3!

Interesantno, to je najbolji indeks jednog košarkaša u dosadašnjem toku Evrobasketa.

Olaseni je najbolji skakač na šampionatu, gospodario je pod obručima, prosečno je imao 11.3 skokova po meču.

I košgtereski učinak mu je veoma zapažen, prosečno je ubacivao 19.7 poena po meču, uz šut iz igre od neverovatnih 78.1% (25/32). Za tri nije šutirao, što je i logično, dok mu je učinak sa linije za slobodna bacanja prilično korektan za jednog centra, pogodio je 9 od 12 penala (75%).

Inače, Gejb Olaseni je član francuskog prvoligaša Orelana.

Zanimljivo je da su Britanci, uprkos porazima u prva tri meča, bili efikasniji od naših košarkaša. Prosečno su postizali 84 poena naspram naših 81.3, mada su u odbrambenim zadacima prilično tanki.

Bode oči što su bolji i u asistencijama od 'Orlova', a zbog Olasenija imaju osetno bolji procenat šuta za dva (57.6% naspram naših 48%). Što se tiče trojki, tu smo neznatno bolji, oni pucaju nešto preko 34%, mi smo na 36%.

Janso je kao favorit, Velika Britanija je ipak 'poluamaterska' ekipa, sa velikim brojem drugoligaških igrača u rosteru, predsatvili smo vam ovu reprezentaciju uoči Evrobasketa kao tim veoma skormnih mogućnosti i sa nikakvim šansama da izađe iz grupe, pa bi sve osim sigurnog trijumfa 'Orlova' bilo veliko iznenađenje.

Utakmica petog kola grupe D između Srbije i Velike Britaniej počinje u 16h.


Ne propustite