Ko će napasti Zvezdu?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 15.11.2012.
17:47
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana mirno se spremaju za predstojeći ''večiti derbi'', a ono što navijače crno-belih posebno zanima jeste kakav će izbor trener Vermezović napraviti u napadačkoj liniji.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Crno-beli i 143. derbi dočekuju sa velikom bodovnom prednošću u odnosu na ''večitog rivala'', koja bi, u slučaju pobede na Marakani mogla da postane i dvocifrena.

Uz to, Zvezda je opterećena promenama u rukovodstvu kluba, ali i činjenicom da je uoči derbija doživela i dva uzastopna prvenstvena poraza.

Zbog svega toga, crno-beli imaju ulogu favorita pred gostovanje ekipi Aleksandra Jankovića i mogu da se znatno mirnije pripremaju za ovaj duel.

S druge strane, obzirom da crno-beli nemaju imperativ pobede, možda i ne treba očekivati previše ofanzivnu formaciju Partizana, pa je jedna od najvećih neizvesnosti u vezi sa sastavom tima, upravo oko izbora napadača.

Za Lazara Markovića ne bi trebalo da bude dileme, a ostaje pitanje ko će mu praviti društvo u napadu. Šansi se nadaju braća Šćepović, kao i mladi Mitrović. Od njih trojice samo je Marko Šćepović imao iskustva u večitim derbijima u seniorskoj konkurenciji, a pre godinu dana upravo na Marakani je upisao i asistenciju i gol za pobedu od 2:0.

Možda to njemu daje malu prednost u odnosu na preostalu dvojicu, a slično mišljenje ima i njegov brat Stefan.

''Kada bi me neko pitao za stav, dao bih prednost Marku, ali ne zato što mi je brat. Svaki od nas trojice specifičan je i koristan na svoj način, ali je on već osetio atmosferu derbija, za razliku od Mitrovića i mene'', zaključio je Stefan Šćepović, a prenosi ''Danas''.




Ne propustite