Kojić: "Nećemo gledati u tuđe dvorište"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 30.04.2014.
15:28
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Jedan od junaka Partizanove pobede u 146. "večitom" derbiju svestan je da je razlika koju Crvena zvezda ima u borbi za titulu i dalje velika ali ne misli da bi crno-beli trebalo da se opterećuju učinkom Stojanovićevog tima u završnici sezone.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana učinili su što je bilo u njihovoj moći da u direktnom duelu sa "večitim" rivalom osvoje sva tri boda i tako prepolove prednost koju Crvena zvezda ima na četiri kola pre kraja šampionata.

Jedan od junaka Partizanove pobede bio je i Nemanja Kojić, strelac drugog pogotka za crno-bele u 90. minutu susreta.

"Igrali smo dobro tokom čitavog meča a nagrada je stigla u najlepšem mogućem momentu, u 90. minutu. Mislim da smo to zaslužili tokom prolećnog dela sezone i da smo u derbiju zasluženo pobedili. Gol mi znači mnogo posle teške povrede i dva-tri meseca neigranja i gledanja svih utakmica i treninga sa strane. U tom pogledu pogodak u derbiju mi mnogo znači" istakao je Kojić.

U svojoj dosadašnjoj karijeri Kojić je u dresu FK Rad postigao mnogo važnih golova ali je onaj subotnji svakako najbitniji od kada nastupa za Partizan.

"Subotnji pogodak jedan je od najdražih u karijeri, negde u rangu sa ona dva koja sam postigao na 'Marakani' za Rad. Ovaj gol će mi ostati zauvek u sećanju. Svaki fudbaler koji se nađe na klupi nada se da će dobiti šansu ali je splet okolnosti doveo do toga da uđem u igru a zahvalnost dugujem i treneru Nikoliću koji mi je ukazao šansu posle duge pauze a Bog me je pogledao da baš ja postignem pobedonosni gol" poručuje Kojić.

Nakon trijumfa nad Crvenom zvezdom crno-beli imaju tri boda zaostatka za "večitim" rivalom ali će im za preuzimanje liderske pozicije biti neophodna dva "kiksa" ekipe iz Ljutice Bogdana uz podrazumevane pobede na preostale četiri utakmice.

"Zvezda i dalje ima veliku prednost ali ja ne volim da gledam u tuđe dvorište. Na nama je da se fokusiramo i smognemo snage da pobedimo na preostala četiri susreta posle čega ćemo videti šta će biti" zaključio je Kojić.

Naredni prvenstveni duel fudbaleri Partizana igraju na gostovanju ekipi Donjeg Srema u Novom Sadu. Zvezda će za vikend dočekati bivši klub Nemanje Kojića koji se grčevito bori za opstanak.

Ne propustite