Kolaković: "Favoriti ne igraju ovako"

Autor: Beta Beta
petak 03.01.2014.
23:23
Izvor: Beta

Strateg muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izrazio je nezadovoljstvo prikazanom igrom svojih izabranika u duelu sa Makedonijom i poručio da će za trijumf nad Slovenijom biti potreban znatno ozbiljniji pristup.

ossrb.org
ossrb.org

Povezane vesti

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da nije zadovoljan igrom njegovog tima na meču sa Makedonijom (3:0) i da su "Orlovi" ušli u utakmicu previše ležerno.

"Rezultat je, očigledno, iz ove utakmice jedino važan. Mislim da nam igra koju smo prikazali večeras ne daje za pravo da se spominjemo kao favoriti na ovom turniru. Makedonija nas je iznenadila dobrom igrom. Previše smo ležerno ušli u meč", rekao je Kolaković.

Srbija je večeras u hali "Čair" u Nišu savladala Makedoniju sa 3:0 u prvom kolu kvalifikacija Grupe "J" za Svetsko prvenstvo u Poljskoj.

Kolaković je kazao da je Srbija igrala onako kako je odgovaralo Makedoniji i da su tri boda i svi zdravi igrači jedino dobro iz ovog meča.

"Nažalost, igrali smo onako kako je Makedoniji odgovaralo u svim elementima, od prijema servisa do napada. Jedino dobro iz svega je da se niko nije povredio i da smo uzeli tri boda pred sutrašnji meč protiv Slovenije, koji je odlučujući", naveo je Kolaković.

Srbija se sutra od 18.00 u hali "Čair" sastaje sa Slovenijom u drugom kolu Grupe "J".

Kolaković je dodao da je reprezentacija Slovenije na utakmici sa Portugalom pokazala da ima kvalitet i da Srbiju očekuje težak meč.

Kapiten reprezentacije Srbije Dragan Stanković rekao je da ih je Makedonija iznenadila i da im ovaj meč može poslužiti kao opomena pred važnije utakmice.

"Nije bilo lako. Nismo očekivali da će Makedonija pružiti ovakav otpor. Najbitnije je da smo danas ostvarili maksimalnu pobedu. Ovo može da nam posluži kao opomena pred važnije susrete", rekao je Stanković.

On je dodao da će utakmica sa Slovenijom biti odlučujuća za dalji plasman.

Ranije danas u drugom meču Grupe "J" Slovenija je pobedila Portugal sa 3:1.

Ne propustite