Kolaković očekuje tešku utakmicu protiv Slovenije

Autor: Beta Beta
četvrtak 19.09.2013.
15:58
Izvor: Beta

Srbija će prvi meč na Evropskom prvenstvu igrati protiv slovenije, a naš selektor ističe da nas očekuje ni malo lak zadatak.

fivb.org
fivb.org

Povezane vesti

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas da njegovu ekipu očekuje teška utakmica protiv Slovenije, u prvom kolu takmičenja na Evropskom prvenstvu u Danskoj i Poljskoj.

"Ekipa Slovenije je dobro tehnički pripremljena i ambiciozna i želi da popravi skor od jedne pobede koju je do sada zabeležila na evropskim prvenstvima. Spremali su se dobro i motivisani su za naš meč. Čeka nas težak duel"
, rekao je Kolaković.

Reprezentacija Srbije, koja na Evropskom prvenstvu u Danskoj i Poljskoj, od 20. do 29. septembra, brani titulu, igraće u Grupi C u danskom Herningu sa selekcijama Finske, Holandije i Slovenije.

Prvu utakmicu na turniru Srbija igra sutra od 17 sati protiv Slovenije. Dan kasnije, od 15 sati, protivnik je Holandija, a u nedelju od 18 sati selekcija Finske.

"Slovenci znaju da igraju odbojku, slabiji su na prijemu servisa, ali su uporni i strpljivi i veoma opasni na svoj servis i blok. Imaćemo težak posao. Oni su ambiciozni, a mi moramo na to da odogovorimo većom ambicijom. Imamo kvalitet kojim možemo da im se suprotstavimo, uz euforiju, entuzijazam i posvećenost kolektivu"
, rekao je Kolaković.

Reprezentativac Srbije Vlado Petković rekao je da je prva utakmica na turniru najteža, ali da njegova ekipa neće imati problema ako u meč uđe na pravi način.

"Slovenija je dobra ekipa, igrali smo protiv njih na prethodnom šampionatu i malo smo se mučili. Njihovi igrači imaju iza sebe jake sezone i biće teško. Za nas je to najteža utakmica jer je prva, ali gledamo samo sebe i ako u meč uđemo na pravi način neće biti problema. Daćemo sve od sebe, pa kako bude"
, rekao je Petković.

U Grupi A u Odenzeu igraju Belorusija, Belgija, Italija i Danska, u Grupi B u Gdanjsku Francuska, Poljska, Slovačka i Turska, a u Grupi D u Gdinji Rusija, Nemačka, češka i Bugarska.

Pobednici četiri grupe plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe igrati u osmini finala.

Ne propustite