Kolaković: ''Presudio treći set''

Autor: Beta Beta
subota 28.09.2013.
18:06
Izvor: Beta

Posle poraza u polufinalu Evropskog prvenstva od Rusije, selektor reprezentacije Srbije je epilog trećeg seta ocenio kao ključan za ishod celog meča.

ossrb.org
ossrb.org

Povezane vesti

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas da je Rusija bila bolja u polufinalu Evropskog prvenstva, ali i da je njegova ekipa svoju šansu propustila u trećem setu.

"Rusija je danas bila bolji protivnik od nas i po rezultatu i po igri", rekao je Kolaković.

Odbojkaši Srbije neće odbraniti titulu evropskog šampiona, pošto je danas u Kopenhagenu izgubili od Rusije sa 1:3, u prvoj polufinaloj utakmici Evropskog prvenstva u Danskoj i Poljskoj.

"U drugom setu, koji je igledalo da ćemo izgubiti, doveli smo do toga da smo ga u samoj završnici izuzetnom borbenošću dobili. Sledeći set smo, takođe, izuzetnom borbenošću doveli do toga da ga igramo egal u samoj završnici iako smo gubili. Tu je možda propuštena šansa kompletne utakmice jer su Rusi odradili ta dva poslednja poena na najbolji mogući način i pobedili 25:23", kazao je Kolaković.

On je ocenio da se u četvrtom setu videlo da odbojkaši Srbije nisu bili sposobni za preokret.

U drugom polufinalu, od 18 sati, igraju Italija i Bugarska. U nedelju od 18 sati igra se finalna utakmica, dok će meč za bronzanu medalju početi u 15 sati.

"Probaćemo da tražimo svoju priliku sutra u meču za treće mesto da se nađemo na podijumu", kazao je Kolaković.

Ne propustite