Kolaković traži pobede!

Autor: Beta Beta
četvrtak 31.05.2012.
12:25
Izvor: Beta

Srpski odbojkaši moraju da pobeđuju na kvalifikacionom turniru za OI, tvrdi trener Kolaković.

fivb.org
fivb.org

Povezane vesti

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolakovic rekao je danas uoči početka turnira Interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre koji se održava u Japanu da njegov tim mora da ide na sve pobede ako želi da se nađe na Olimpijskim igrama.

"Samo pobede u nizu od sedam utakmica nam omogućuju da se sigurno nadjemo u Londonu. Računica je vrlo jednostavna, nemamo pravo na kiks. Moramo da igramo svaki meč "na nož" i da pobeđujemo", kazao je Kolaković.

Srbija će takmičenje na Interkontinentalnim kvalifikacijama u Tokiju započeti u petak protiv domaćina Japana a do 10. juna ih očekuju mečevi sa Kinom, Južnom Korejom, Iranom, Venecuelom, Porto Rikom i Australijom.

Pobednik turnira i najbolja azijska selekcija obezbediće nastup na Igrama u Londonu.

Kolaković je pred prvi meč sa Japanom ocenio da će domaća selekcija igrati vrlo motivisano nošena podrškom publike, ali da je kvalitet na strani Srbije.

"Utakmice za azijskim ekipama su vrlo specifične zbog visokog morala tih timova i pored ne baš zapaženih rezultata. Ssanse su na našoj strani, ali biće to specifičan meč zbog podrške domaćeg tima i frenetične borbenosti Japana iz velike želje da se plasiraju u London", kazao je selektor Srbije.

Odbojkaš Srbije Mihajlo Mitić rekao je da se nada da će ekipa uspeti na predstojećem takmičenju da dodje do forme koju je ekipa imala na Evropskom prvenstvu u Austriji kada su poštali šampioni.

"Nadam se da ćemo doći do forme koje smo imali na Evropskom prvenstvu. Ako uspemo da dođemo do te forme onda ja mislim da niko od ekipa ovde ne može da nas pobedi", kazao je Mitić.

Ne propustite