Kolaković zadovoljan uprkos porazu

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 18.05.2012.
18:50
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije nije nezadovoljan prikazanom igrom u porazu Srbije na startu Svetske lige.

fivb.org
fivb.org

Povezane vesti

Rusija je savladala naše najbolje odbojkaše na startu Svetske lige ali poraz nije previše zabrinuo selektra Igora Kolakovića.

Nakon neuspeha na turniru u Sofiji gde su evropski prvaci propustili prvu šansu da obezbede olimpijsku vizu, usledio je i poraz od Rusa u prvom kolu prestižnog takmičenja.

Ono što je selektoru bilo najbitnije u današnjem porazu jeste da je igra reprezentacije bila veoma dobra iako je zabeležen nepovoljan rezultat.

"Propustili smo šansu da pobedimo Rusiju, ali vidljiv je napredak u igri, posebno kada je servis u pitanju. Mislim da imamo još prostora za poboljšanje pred kvalifikacije za OI u Tokiju i nastavak takmičenja u Svetskoj ligi" rekao je Kolaković.

Usledila je kratka analiza propuštenih prilika u duelu sa Rusima koje bi mogle u Tokiju skupo da koštaju naše reprezentativce.

"U trećem setu smo počeli da igramo na pravi način, mada smo i u prvom imali šansu pri rezultatu 21:20. U drugom smo na 12:19 imali kontru koju nismo rezonski rešili, a Ruse je teško stizati kada naprave veliku prednost. Počnu da igraju slobodnije, što smo mi osetili i u odlučujućem setu" završio je selektor.

Naredni meč u Svetskoj ligi Srbija će igrati protiv Kube a početkom juna sledi turnir u Tokiju na kome će evropski prvaci imati poslednju šansu da se plasiraju na OI.

Ne propustite