Koliko, u stvari, košta Luis Suarez?

Autor: Miloš Marković
utorak 29.04.2014.
09:47
Izvor: Sportske.net

Mnogo je polemike u proteklih godinu dana bilo u vezi sa Urugvajcem, kako se bliži leto iznova se pojačavaju spekulacije o njegovom odlasku u Real Madrid.

Beta/AP Photo / Nick Potts,PA
Beta/AP Photo / Nick Potts,PA

Povezane vesti

Zvanično najbolji fudbaler Premijer Lige, Urugvajac Luis Suarez još jednom puni engleske naslovnice.

Podjednako kroz temu njegovih sjajnih partija, ali i kroz temu transfera u Real Madrid.

Prošle godine je bio nezadovoljan, koketirao je sa Madriđanima, ali Brendan Rodžers je pokazao jasan stav, odbio zvaničnu ponudu Arsenala, stavio do znanja Realu da Urugvajca neće dobiti za manji novac od onog koji su izdvojili za Bejla.

Spekulisalo se tada da je rukovodstvo kluba prekršilo ugovornu kaluzulu od 40 miliona funti, čak je i sam Henri govorio o tome kasnije.

Bilo kako bilo, postavlja se realno pitanje koliko, u stvari, košta Luis Suarez?

Sjajna sezona koja je iza njega, 30 golova u Premijer Ligi u kojoj je početak sezone propustio zbog suspenzije, potpuno drugačiji stav i karakter na terenu, od Urugvajca su načinili traženu robu.

Engleski mediji javljaju da je Real Madrid svoju pažnju usmerio ka napadaču Liverpula, koji je prošlog decembra potpisao novi četvorogodišnji ugovor sa klubom. Spekulišu i da Suarez ima cenu, da je za njegove usluge potrebno izdvojiti 70 miliona funti, koliko prema tvrdnjama Sana iznosi nova klauzula.

„Florentino Perez će samo doći i odvesti ga u dva poteza. Namamiće Suareza u Madrid jer Urugvajac jeste njihova meta broj jedan. Suarez je u rangu najbolji fudbalera sveta, Ronalda i Mesija, to je ono što Real Madrid traži.“, javlja pomenuti izvor.

Sve će, dakle, zavisiti od stava kluba sa Enfilda. Na kraju, i od ishoda sezone i prvenstvene trke.

Ukoliko se domognu trofeja, redsi će morati da nadograde tim, atmosfera će biti povoljna i Suarez će imati dovoljno motiva da ostane. Iako titula nije bila ni prioritet na startu sezone, razočaranje ukoliko se ispusti trofej na poslednjim stepenicama moglo bi da nastupi, otuda i potencijalni rastanak.

U svakom slučaju, peto je pred nama. Sve ćemo videti...


Ne propustite