Koliko vredi Ninković?

Autor: Boris Jovanović
utorak 25.09.2012.
09:51
Izvor: Sportske.net

Nikola Ninković je izazvao interesovanje Italijana, ali je jasno da, iako bi Partizan mogao da računa na solidan novac, nema nikakvog rezona prodavati ga u narednih par godina...

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Nikola Ninković je nagovestio ranije veliki talenat, sada je jasno da bi mogao da se razvije u pravi biser. U svojoj generaciji je bio bez premca, sada se preselio u mladu reprezentaciju i već se nametnuo Jankoviću.

Uz to, sve češće dobija priliku u Partizanu, očekuje se da preuzme palicu od Saše Ilića u narednoj sezoni. Možda i preveliki teret za momka koji nije ni napunio 18 godina, ali je jasno da će crno - beli graditi igru na njemu.

Partizan bi, makar tako tvrde italijanski mediji mogao od Lacija da dobije oko 4 miliona evra u ovom trenutku za Ninkovića. Jasna je i namera Rimljana, oni žele da spreme zamenu za Ernaneša kome nude produžetak ugovora, ali sigurno je da će teško moći da ga zadrže, ako Brazilac nastavi da igra ovako.

"Ninkovića nećemo prodati, Lacio zaslužuje poštovanje, naš stav je da gradimo tim od mladih igrača"
, rekao je "Sportskom žurnalu" direktor Tumbaković.

Navijači su oprezni, u prošlosti su, ne od Tumbakovića naravno, stizale slične priče, a onda su igrači odlazili.

Dakle, cena Ninkovića će rasti, veliki klubovi insistiraju na mladim igračima i zbog novca koji moraju da izdvoje. Ako se Srbija plasira na EP za mlade reprezentacije, Ninković će biti u prvom planu, uostalom bio je pod budnim okom i na EP za omladinske reprezentacije u Estoniji.

Tada je pominjan Arsenal, a prava opasnost su ruski klubovi. Naime, oni su spremni i da pretplate igrača kako bi ostvarili ono što su naumili, pa ako Ninković nastavi ovako, čini se da će Partizanova odlučnost biti testirana. I to ne od strane Lacija, čini se da oni u toj trci nemaju šta da traže, već mnogo bogatijih klubova.

Ne propustite