Kome treba lakrdija?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 18.11.2013.
09:43
Izvor: Sportske.net

Sudar "novinarske" selekcije koja to nije i okrnjene reprezentacije je još jedan dokaz da tamo gde počinje logika prestaje srpski fudbal.

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Namera je možda bila dobra, ali se sam meč izrodio u lakrdiju.

Novinari su se posvađali sa trenerima, menadžeri su hteli da sastavljaju novinarsku selekciju, a i "A" tim će stići okrnjen. Ko je mogao da utekne od obaveze on je to i učinio, možda je teško klubovima objasniti da oni koje plaćaju ne igraju zvaničnu utakmicu u reprezentativnom terminu.

Sada su svi na gubitku, Užičani će teško uživati u sudaru selekcije JSL i krnje seniorske ekipe, sa druge strane verovatno ćemo meč zapamtiti samo kao oproštaj Siniše Mihajlovića.

Ovakve revije su ranije služile da navodno selektori uvide greške, odnosno da im se nametnu neki igrači koji nisu na spisku, a možda zaslužuju šansu. Možda je to i sada bila ideja, ali nikoga nisu uspeli da dovedu iz inostranstva, ono što vredi za reprezentaciju iz JSL već je na Mihajlovićevom iliu Ćurčićevom spisku.

Srpski fudbal bi veću korist imao da su reprezentativci održali javni čas fudbala sa decom u tri srpska grada, u nedelju, ponedeljak i utorak, i onda se vratili u svoje klubove, ako već ne možemo da nađemo protivnika za ovaj termin.

Ovako igramo meč koji ne znači ništa, ostavlja gorak ukus zbog svega što se dešavalo oko izbora igrača za selekciju koja će se suprotstaviti "Orlovima".

Sa druge strane, ko kaže da je začuđen ovim što se dešava je ili naivan, ili prosto licemeran.

A na kraju, možda je ovo simbolično pravi ispraćaj za Mihajlovića posle svega što se dešavalo oko reprezentacije i klime u javnosti u poslednje dve godine.


Ne propustite