Konačno - Sloboda dobija reflektore!

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 25.03.2013.
15:08
Izvor: Sportske.net

U narednu fudbalsku sezonu u Srbiji, Sloboda iz Užica ulazi sa reflektorima, te će kraj Đetinje ponovo zasijati nakon čitavih 66 godina!

fksloboda.rs
fksloboda.rs

Povezane vesti

Skupština grada Užica je 14. marta tekuće godine odobrila izgradnju reflektora na Gradskom stadionu u Užicu, rukovodstvo kluba je 20. marta održalo sednicu Upravnog odbora na kojoj je potvrđeno da će kraj Đetinje vrlo brzo zasijati!

„Nakon višemesečne inicijative od strane našeg kluba za početak izgradnje reflektora, bilo je jasno da grad ne može iz svojih budžetskih sredstava finansirati ovaj projekat, tako da smo se još 12. decembra 2012. godine prvi put gradu obratili sa zahtevom da preuzmemo na sebe finansiranje izgradnje, kroz donacije i sponzorstva.“, rekao je Dragan Subotić , predsednik UO FK Sloboda Point.

Nakon 66 godina, Sloboda će opet igrati noćne utakmice na svom stadionu. Već u aprilu će biti odabran izvođač radova, a nakon toga će se u Užicu po prvi put još od utakmice sa Metalcom iz Beograda davne 1947., ponovo odigrati meč u večernjem terminu.

„Imajući u vidu dve činjenice ,da su svi klubovi Jelen Super Lige od 2014. godine u obavezi da svoje utakmice kao domaćini igraju u „zaštićenim“ terminima, što podrazumeva da moraju imati adekvatno reflektorsko osvetljenje na svojim stadionima, kao i činjenica da od avgusta 2012. godine sijalice za reflektore u vrednosti od oko 150.000 evra, koje su donacija FSS i UEFA , čekaju na svoju ugradnju.“

„Klub je u obavezi da ih ugradi, ili će morati odlukom Izvršnog odbora zajednice, da ih vrati, kako bi bile donirane drugom klubu Super Lige. Nismo oklevali, brzo smo reagovali i raspisali javni poziv za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju reflektorskih stubova za osvetljenje. Otvaranje ponuda zakazano je za 5.april, kada će biti izabran i izvođač radova,koji bi trebali budu završeni u roku od 60 dana od potpisivanja ugovora“, dodao je Subotić.


Ne propustite