Kosanović i 'njegovi klinci' su Vošina budućnost!

Autor: Miloš Marković
petak 23.05.2014.
10:26
Izvor: Sportske.net

Spremajući se za nastavak prvenstva i odigravanje preostala dva kola domaćeg prvenstva, vršilac dužnosti trenera Vojvodine ističe da će u Kruševcu šansu dobiti mladi igrači.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Nezapamćene vremenske nepogode odložile su finiš prvenstva u JSL, timovi se u praznom hodu između pomoći ugroženom stanovništvu pripremamju i treniraju za nastavak.

Na treninzima ekipe Vojvodine uočljivo je da nedostaje nekoliko prvotimaca, te da sa prvim timom vežba i nekolicina veoma mladih fudbalera, inače iz Kosanovićeve fabrike kvalitetnih fudbalera.

"Sa seniorima već neko vreme treniraju Stamenić i Ćurko, momci rođeni 1996. godine, kojima želimo da ukažemo priliku da pokažu koliko vrede u prvenstvenom susretu s Napretkom u Kruševcu.", rekao je Kosanović uz očekivanje da će se prvenstvo nastaviti u subotu.

"Ukoliko se taj susret bude igrao u subotu, za šta imamo najave, na golu bi mogao da stoji i debituje za prvi tim Vanja Milinković-Savić,  rođen 1997. godine, tako da bismo na terenu imali još mlađi sastav od onog s kojim smo igrali tokom proleća. Želimo da na delu proverimo ove momke i vidimo da li su stasali i dostigli kvalitet da igraju u najboljem sastavu Vojvodine.", rekao je vršilac dužnosti trenera novosadskog tima.

Milan Kosanović je stekao svoje trenersko ime pre svega i upravo zbog izuzetno uspešnog rada s mladim igračima. Kako kaže, Sosa Babić mu je pomogao da sazri, želi da dovrši njegov posao.

"Saradnja s Brankom Babićem puno mi je značila u trenerskom sazrevanju. Ušli smo zajednički u jedan posao i ja sad želim da ga završim, a tiče se promocije mladih igrača. Uopšteno govoreći, mislim da je to recept za podizanje kvaliteta u srpskom fudbalu, jer imamo puno talentovanih dečaka kojima treba posvetiti posebnu pažnju.", rekao je on, naglasivši ipak da će u poslednjem kolu protiv Crvene zvezde na teren izvesti najjači mogući sastav.

"U duelu s Crvenom zvezdom na terenu će biti najbolji i najjači tim Vojvodine. Želimo da se na najlepši način oprostimo od navijača na „Karađorđu“ i zato ćemo na teren poslati najbolje igrače koji budu zdravi. Cilj nam je da pobedom nad velikim rivalom okončamo ovo prvenstvo.", istakao je.

Kosanović će na klupi Vojvodine okončati prvenstvo, njegove ambicije su jasne.

"Imam pravo da dve utakmice vodim tim i bez profi licence i učiniću to u poslednja dva kola ovog prevnstva. Naravno, početkom septembra prijaviću se ponovo za slušanje predavanja za polaganje za profi licencu i, shodno tome, moje ambicije rastu i u perspektivi očekujem da u bliskoj budućnosti preuzemem tim Vojvodine. Moram da naglasim da mi je izuzetno drago što je sada uz mene ostao Zoran Vasiljević i što su s nama i svi ostali treneri iz omladinske škole Vojvodine.", zaključio je je Milan Kosanović.

Ne propustite