Košarkaški praznik (20.45)

Autor: Miloš Marković
četvrtak 06.12.2012.
17:41
Izvor: Sportske.net

Dolazak jedne od najboljih evropskih ekipa u Beograd samo se tako može opisati. Barselona kao apsolutni favorit gostuje mladoj ekipi Partizana željnoj da se pred svojim navijačima pokaže u najboljem svetlu.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Osam kola i isti toliko pobeda jasno svedoče o snazi katalonskog tima koji je u Beograd stigao bez Lorbeka koji već duže vreme ima problema sa kolenom.

Ipak, izostanak iskusnog košarkaša svakako neće umanjiti snagu tima koji predvodi Ćavi Paskval, trener koji je u izjavi za „Sport“ istakao da želi da ostane neporažen, ali i dodao da je svestan da ga čeka težak posao protiv beogradskih crno-belih.

Svakako da razloga za obazrivost ima, Partizan je u prvom susretu u Španiji, kako je istakao Vujošević, opomenuo Barselonu koja je slavila sa tri poena razlike.

Činjenica da se drugi meč igra pred Partizanovim navijačima, podrška sa tribina će biti vetar u leđa izabranicima Duleta Vujoševića.

Ipak, i navijači su pred ovaj meč dobili upozorenje, Evroliga je Partizanu uputila novu kaznu u iznosu od 12.500 evra, čelnici kluba su upitili apel navijačima, žele da vatrene pristalice crno-belih budu na nivou zadatka i učestvuju u stvaranju pravog košarkaškog praznika koji priželjkuje i Duško Vujošević.

"Utakmica sa Barselonom će biti košarkaški praznik i jedna od retkih dobrih prilika za uživanje. Barselona je i po igračima i po sastavu stručnog štaba jedan od najboljih klubova u Evropi, ali naša šansa je ono što sport čini zanimljivim, a to je da bez obzira na prednost u kvalitetu pobednik ne može da se predvidi", rekao je Vujošević.

Da se crno-beli nikako neće predavati potvrdio je i Dragan Milosavljević.

"Barselona je jedna od najboljih ekipa u Evropi, jedini neporažen tim u našoj grupi, zbog toga mi u ovu utakmicu ulazimo bez prtiska i oni su favoriti. Ipak, igramo na domaćem terenu i naravno idemo na pobedu. U Barseloni je odlučivala samo jedna lopta i tamo smo videli da možemo da igramo sa njima", rekao je bek Partizana.

Crno-beli inače imaju skor od dve pobede i šest poraza, eventualna pobeda bi mnogo značila u pohodu ka prolasku u naredni krug takmičenja.

Partizan ipak ne ide ispred sebe, Vujošević poziva na strpljenje, ranije je još istakao da će o prolazu odlučivati utakmica sa Bambergom.

"Naši navijači su, srećom, svesni da je za projekat u koji smo ušli sa mladim igračima potrebno strpljenje. Prolaz u drugi krug bi bio prilika da se obezbedi budžet, kao i velika škola za igrače, koja bi se posle prenela i na takmičenje u Jadranskoj ligi", kazao je Vujošević.

Inače, utakmica između Partizana i Barselone se igra u hali „Pionir“, s početkom u 20.45.


Ne propustite