Kostarika blistala, Urugvaj u šoku!

Autor: Darko Mitrović
subota 14.06.2014.
22:56
Izvor: Sportske.net

Veliko iznenađenje na startu takmičenja u Grupi D! Kostarika preokretom u drugom poluvremenu savladala favorizovani Urugvaj, kome je, ispostavilo se, mnogo nedostajao povređeni Luis Suarez.

Beta/AP Photo/Christophe Ena
Beta/AP Photo/Christophe Ena

Povezane vesti

U iščekivanju večerašnjeg ''derbija'', duela Engleske i Italije, takmičenje u Grupi D na Mondijalu u Brazilu počelo je iznenađujućom pobedom Kostarike nad Urugvajem, rezultatom 3-1 (0-1).

Kostarikanci su od starta ''pokazali zube'', nagovestili da se ne plaše favorizovanog rivala, ali kako je meč odmicao, Urugvaj je postajao sve opasniji.

U 15. minutu Godin je zatresao mrežu rivala, ali je taj njegov pogodak poništen zbog ofsajda.

Tri minuta kasnije sjajna prilika za Kavanija posle greške odbrane Kostarike, ali je napadač Urugvajaca veoma loše šutirao.

Ipak, nije se dugo čekalo na vođstvo Urugvaja, a do njega se došlo sa bele tačke. U 23. minutu je Lugano povučen za dres u kaznenom prostoru Kostarike, a Kavani se iz jedanaesterca iskupio za prethodnu propuštenu priliku - 1:0.

Tri minuta kasnije je napadač Kostarike Džoel Kempbel odlično šutirao sa tridesetak metara, ali nije bio precizan, da bi na isteku prvih pola sata igre Kostarika posle prekida, preko Gonzalesa, imala najbolju priliku za izjednačenje, ali su Urugvajci imali sreće.

Do kraja prvog poluvremena, još po jedna prilika na obe strane, ali se na odmor otišlo minimalnim vođstvom Urugvaja.

A u nastavku - potpuni preokret!

Već u šestom minutu nastavka, golman Urugvaja Muslera je bio na velikim iskušenjima, kada je uspeo da zaustavi udarac Duartea sa nekih četiri metra, ali je već u 54. minutu kapitulirao.

Brazil Soccer WCup Uruguay Costa Rica

foto: beta

Akcija Kostarike je išla po desnoj strani, usledio je centaršut za Kempbela, koji sa nekih desetak metara šalje loptu u mrežu - 1:1.

Ovaj pogodak je dodatno podigao samopouzdanje reprezentativcima Kostarike, koji samo tri minuta kasnije prave potpuni preokret. Duarte je ovog puta uspeo da savlada Musleru, išao je hrabro, glavom na kopačku protivničkog igrača, bio za treenutak brži i lopta završava u mreži - 1:2!

Očekivalo se da će do kraja Urugvajci uspeti da dođu bar do boda, imali su više od pola sata da to učine, ali ne samo da nisu postiglči izjednačujući gol, već su u finišu doživeli završni udarac.

Tek što je ušao u igru umesto Ruiza, Urenja je u 84. minutu na najbolji način iskoristio asistenciju Kempbela i overio veliki trijumf Kostarike na startu Mondijala - 1:3!

Da po Urugvaj bude sve još gore, u samoj završnici, u nadoknadi vremena, Maksi Pereira nije mogao da iskontroliše emocije, udario je protivničkog igrača i do kraja grupne faze sigurno neće biti na raspolaganju svom selektoru.

Urugvaj: Muslera, Lugano, Godin, Pereira, Kaseres, Stuani, Arevalo, Gargano, Rodrigez, Forlan, Kavani.

Kostarika: Navas, Umanja, Gonzalez, Duarte, Borhes, Dijaz, Bolanjos, Teheda, Gamboa, Kembel, Ruiz.

 

Ne propustite