Kostarika poručuje - I mi umemo da igramo fudbal!

Autor: Beta Beta
petak 13.06.2014.
08:05
Izvor: Beta

Samo osam zemalja osvajalo je svetska fudbalska prvenstva, a tri selekcije od tih osam igraće na Mundijalu u Brazilu u grupi sa autsajderom Kostarikom.

Beta/AP Photo/Michael Perez
Beta/AP Photo/Michael Perez

Povezane vesti

Kostarikanci baš nisu imali sreće na žrebu. Ovoj simpatičnoj ekipi niko ne daje ni promil šanse da prođu grupu, ali oni će se sigurno boriti!

"Poštujemo Englesku, Italiju i Urugvaj, ali oni moraju da znaju da mi takođe umemo da igramo fudbal", rekao je selektor Kostarike Horge Luiz Pinto.

Kostarika će u subotu od 21.00 po srednjeevropskom vremenu igrati u Fortalezi protiv Urugvaja u prvom kolu Grupe D.

Selektor Pinto kazao je da je pritisak preostale tri ekipe u grupi glavno oružje Kostarike protiv Urugvaja, Engleske i Italije.

"Igraćemo bez straha, suočićemo se sa tri svetska šampiona i možemo sa svima njima da igramo. Srećni smo i motivisani", istakao je Pinto.

Velika briga za selektora su povrede štopera Majkla Umana i Juniora Dijasa, koji se još nisu oporavili od povreda, pa je neizvestan njihov nastup protiv Urugvaja.

Selektor Urugvaja Oskar Tabares rekao je da će rezultat njegovog tima u Brazilu mnogo zavisiti od prve utakmice.

"Kostarikanci su brzi i pokušaće da nam otežaju život. Kostarika je glavna prepreka i imamo mnogo poštovanja, ali naša namera je jasna, a to su tri boda", rekao je Tabares.

Ne propustite