Kostić i Spalević prejaki za Javor

Autor: Boris Jovanović
sreda 14.03.2012.
16:36
Izvor: Sportske.net

Radnički nije briljirao protiv Javora, ali je stigao do prve prolećne pobede. Odličan Kostić, strelci Spalević i Nedović dovoljni za 2:0 nad Ivanjičanima i učvršćeno 4. mesto na tabeli.

Povezane vesti

Kragujevčani su na Čika Dači ugostili Javor u 3. kolu prolećnog dela. Meč se igra pred oko 3000 gledalaca.

Radnički: Čančarević, Pavlović, Ristić, Tintor, Rosić, Nedović, Mutavdžić, I. Petrović (Simić), Milošković (S. Petrović), Kostić (Nenadić), Spalević

Javor: Nikolić, Novaković, Vlašić, Vujadinović, Momčilović, Luković, Vidić (Radivojević), Stanisavljević (Ostojić), Jakimovski, Odita (Veljović), Onilo

Sudija: Novica Anđelovski

Đavoli su od starta krenuli silovito. Kostić je već u prvom minutu iz slobodnog udarca ozbiljno ugrozio gol Javora koga je spasila odlična intervencija golmana Nikolića.

Nedugo zatim izgledne prilike propustili su Milošković posle kornera koji je izveo Kostić i Spalević posle odličnog centaršuta Pavlovića, da bi već u 13. minutu posle odlične asistencije mladog Kostića, Spalević doveo Radnički u vođstvo. Kostić je odlično centrirao sa levog krila, prvi strelac lige uklizao i sa 6 metara loptu sproveo u mrežu za 1:0 za Radnički.

U nastavku inicijativa je i dalje bila na strani Kragujevčana. Javor je prvi put pripretio tek posle pola sata igre. Šut Jakimovskog sa oko 20 metara završio je pored gola.

Do polovine drugog poluvremena nije bilo previše uzbuđenja. Do prve prilike za gol ponovo dolaze Đavoli. Naravno, ponovo je u prvom planu duet Kostić - Spalević. Sjajni Kostić izvodi korner, Spalević je brži od golmana Javora, ali ne i precizan.

Nedugo zatim, u 65. minutu, Odita propušta najbolju priliku za goste. Posle kornera, njegov šut blokira Simić, koji se zatim u kontranapadu nalazi u prilici za Radnički ali nije bio precizan.

U 69. minutu, meč je odlučen. Nedović blokira ispucavanje štopera gostiju na 20-ak metara od gola Javora. Lopta se odbija, preleće golmana Nikolića i od prečke ulazi u gol za 2:0 za Kragujevčane.

Nekoliko minuta kasnije Javor ostaje sa igračem manje na terenu. Kostić je u kontri, Jakimovski ga obara sa leđa i dobija crveni karton. Poslednjih 20 minuta Radnički osim prednosti od 2 gola ima i igrača više i čini se da je svaka neizvesnost prestala.

Imao je Javor ipak odličnu šansu preko Radivojevića. Sjajan šut glavom igrača Javora je odbranio Čančarević i ugasio svaku nadu gostima iz Ivanjice da mogu do boda.

Do kraja meča, još jednom je oboren Kostić na ivici šesnaesterca. Slobodnjak je izveo Spalević, šutirao u golmanov ugao, ali je Nikolić bio dobro postavljen.

U samom finišu Radnički je mogao i do 3. gola, ali su opasnu kontru upropastili Petrović, Spalević i Simić.

Konačnih 2:0 ostavlja Radnički u odličnoj poziciji u trci za 4. mesto koje vodi u Evropu. Posle ove pobede, Kragujevčani ostaju na 4 boda razlike u odnosu na zahuktale Jagodine.

Ne propustite