Kovač izabrao - Ovo su hrvatski aduti na Mondijalu!

Autor: Darko Mitrović
subota 31.05.2014.
18:57
Izvor: Sportske.net

Odmah posle prijateljske utakmice sa Malijem u Osijeku, selektor Hrvatske Niko Kovač je obelodanio konačan spisak igrača na koje računa za Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Beta/AP Photo/Darko Bandic
Beta/AP Photo/Darko Bandic

Povezane vesti

Kako smo i objavili, Hrvatska je danas u Osijeku, na stadionu ''Gradski vrt'', golovima Ivana Perišića savladala Mali sa 2:1, a na konferenciji za novinare posle utakmice, selektor Niko Kovač je otkrio koja 23 fudbalera će povesti u Brazil.

Tu privilegiju neće imati Igor Bubnjić, Mario Pašalić, Duje Čop i povređeni Milan Badelj, koji su ''otpali'' sa spiska u poslednjem trenutku, pa prema tome, ovo su igrači koji će Hrvatsku predstavljati na Mondijalu u Brazilu:

GOLMANI: Pletikosa, Subašić, Zelenika.

ODBRANA: Ćorluka, Lovren, Pranjić, Šildenfeld, Srna, Vida, Vrsaljko

VEZNI RED: Brozović, Kovačić, Močinić, Modrić, Rakitić, Samir, Vukojević

NAPAD: Eduardo, Jelavić, Olić, Rebić, Mandžukić, Perišić.

"Ima trenutaka kada moj posao i nije najlepši na svetu, ali odluke se moraju donositi i kada su teške. Milanu Badelju je svakako najteže, ali povreda je takva da jednostavno nema smisla...

U ekipi imamo samo jednog pravog defenzivca u sredini, to je Ogi Vukojević, a Ivan Močinić agresivniji je od Badelja, iza njega je odlična sezona, ne samo u HNL-u već i u Ligi Evrope. Zaslužio je ovo mesto'',
izjavio je Kovač, obrazlažući svoj izbor.

Ne propustite