Kovač: "Mala Hrvatska protiv velikog Brazila"

Autor: Beta Beta
petak 06.12.2013.
19:49
Izvor: Beta

Selektor Hrvatske ostao nedorečen kada su u pitanju šanse naših zapadnih suseda za plasman u 1/8 finala, više je bio pod utiskom što im je žreb dodelio domaćina šampionata.

hns-cff.hr
hns-cff.hr

Povezane vesti

Niko Kovač je izjavio da će ekipa Brazila biti poseban motiv njegovim igračima i da mu je drago što će upravo oni otvoriti predstojeće Svetsko prevsntvo u fudbalu.

"Ako smo već dobili tu tešku grupu, onda je dobro da otvaramo Svetsko prvenstvo s Brazilom", rekao je Kovač, prenosi agencija Hina.

Hrvatska reprezentacija igraće na Svetskom prvenstvu u Brazilu sledeće godine u Grupi A s reprezentacijama Brazila, Kameruna i Meksika, a Kovačevi izabranici otvaraju prvenstvo utakmicom s Brazilom.

"Biće to sjajno otvaranje prvenstva, mala Hrvatska protiv velikog Brazila. Brazil će biti posebni motiv za moje igrače, a sada je bitno da se maksimalno spremimo, da na prvenstvu igramo lep fudbal i zadovoljimo svoje navijače u Hrvatskoj"
, rekao je Kovač.

On nije jasno odgovorio na pitanje hoće li Hrvatska proći grupu.

"Nikako ne bi sada obećavao da ćemo proći grupu, bitno je samo da damo svoj maksimum."
zaključio je Kovač.

Hrvatska otvara Svetsko prvenstvo protiv Brazila 12. juna u Sao Paolu, 18. juna igra protiv Kameruna, a u poslednjem kolu, 23. juna sa Meksikom.

'Vatreni' su i na Mundijalu 2006. godine u Nemačkoj bili u grupi sa Brazilom, tada im je presudio Rikardo Kaka, izgubili su sa 1:0 i nisu prošli grupu u kojoj su još bili Australija i Japan.

Ne propustite