Kovač: ''Prvo u Patrijaršiju, a onda na pobedu u Peći!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 02.12.2013.
21:05
Izvor: Sportske.net

Ekipa rumunske Krajove, čije boje brane dvojica srpskih košarkaša, uz trenera Nicića, doputovala je u Peć, gde će odigrati meč protiv domaće Peje u okviru Balkanske lige. Boje domaćina brani nekadašnji bek Partizana Fredi Haus.

b92.net
b92.net

Povezane vesti

Balkanska liga je ove sezone bez srpskih timova, zbog prijema kosovskih klubova Peje iz Peći i prištinskog Sigala.

Srpski predstavnici u ovoj ligi brane boje rumunske Krajove, a upravo će u utorak od 19 časova odigrati prvu utakmicu na Kosovu.

Igrači Mirko Kovač i Nemanja Marić i trener Miša Nisić stigli su u Peć na gostovanje ekipi Peje. Rumunski tim će biti oslabljen zbog izostanka sjajnog plejmejkera Radeta Džambića, koji je ostao u Rumuniji zbog povrede.

''Iako Peć do sada nije zabeležio pobedu u Balkanskoj ligi radi se o dobroj ekipi koju predvodi bivši igrač Partizana Frederik Haus. Pogotovo dobro igraju na domaćem terenu, gde im navijači daju podršku tokom celog meča
'', kaže Mirko Kovač, bivši košarkaš Crvene zvezde.

Ekipa je stigla u Peć, a Kovač ističe da je sve uobičajeno. Za utorak pre utakmice planirano je da srpski trio poseti Pećku patrijaršiju.

''Nadam se da će na terenu sve proteći sportski i korektno i da ćemo se mi radovati na kraju. Atmosfera u ekipi je dobra. Igramo utakmice svaka tri dana, ritam je naporan, ali šta je tu je. Dobro radimo i nadam se da ćemo to pokazati na ovoj utakmici u Peći, ali i u četvrtak u Prištini, kada gostujemo Sigalu'',
poručuje Mirko Kovač, prvotimac rumunske Krajove.

Ne propustite