Kovačeviću prija liderska pozicija

Autor: Miloš Marković
sreda 12.03.2014.
16:24
Izvor: Sportske.net

Mladi fudbaler Crvene zvezde, Aleksandar Kovačević, priznaje da liderska pozicija prija i znači na psihološkom planu.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Crvena zvezda na 12 kola do kraja ima bod prednosti u odnosu na večitog rivala, trka u Jelen Super ligi će do smog kraja očito biti više nego zanimljiva.

Mladi reprezentativac Srbije i fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Kovačević ističe da unutar ekipe vlada dobra atmosfera, da čitavom timu prija činjenica da je na liderskoj poziciji, te da na taj način Crvena zvezda može da se posveti samo svojim stvarim, bez obaziranja na konkurente.

"Prednost koju imamo u odnosu na večitog rivala nije velika, ali nam dosta znači na psihološkom planu. Utoliko nam je lakše što smo u situaciji da sve zavisi od nas."

"Okrenuti smo samo dešavanjima u našoj kući i načinu kako da u preostalih 12 kola ukoliko je moguće savladamo sve rivale. Jedino nam trijumfi omogućavaju da ostanemo na mestu na kome smo sad i da na kraju sezone ostvarimo ono što svi toliko želimo, a to je da osvojimo titulu.“, ističe on, a prenosi klupski sajt.

Pred Crvenom zvezdom je utakmica sa Radničkim iz Kragujevca, koji je u proteklom kolu poražen ubedljivo od Partizana. Već nakon ove utakmice, pred Zvezdom je još jedan težak meč, protiv neugodnog Voždovca.

Ipak, Kovačević ističe da u taboru crveno-belih idu korak po korak.

„Ne razmišljamo mnogo unapred. Trenutno nam je u glavama samo Radnički. Idemo stepenik po stepenik i ne obaziremo se na raspored. Imamo potreban kvalitet da pobedimo svaku ekipu u našoj ligi ukoliko damo sve od sebe."

"Mnogo smo truda i odricanja uložili da bismo došli u situaciju da sami odlučujemo o svojoj sudbini, i sigurno da ne želimo da sada sve to bacimo u vodu.“, zaključio je Kovačević.


Ne propustite