Kovačić: "Nepravda donekle ispravljena"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 25.08.2013.
23:00
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Selektor ženske juniorske reprezentacije Srbije Zoran Kovačić rekao je da je osvajenjem bronzane medalje na EP u Hrvatskoj donekle ispravljena nepravda koja je našem timu učinjena u polufinalnom okršaju sa Francuskom.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Juniorske reprezentativke Srbije osvojile su danas bronzanu medalju na EP u Hrvatskoj tako što je u poslednjoj sekundi duela sa Holandijom Dragana Stanković pogodila za dva poena.

Selektor Zoran Kovačić konstatovao je nakon završetka takmičenja da je današnjim trijumfom donekle ispravljena nepravda koju su nam sudije učinile u polufinalu sa Francuskinjama.

"Nepravda je donekle ispravljena, sreća je morala da bude uz nas posle nezasluženog poraza od Francuske u polufinalu. Medalja je mogla da bude većeg sjaja, ali je za žensku košarku u Srbiji svaka osvojena medalja zlatna" rekao je Kovačić posle pobede i osvojenog trećeg mesta na EP.

Strateg naših juniorki izrazio je zahvalnost na račun KSS-a, navijača koji su zdušno pratili reprezentaciju u Vukovaru, a najviše pohvala zaslužile su same košarkašice.

"Svaka čast devojkama koje su uspele da se psihički pripreme za ovaj susret, pronađu dodatnu snagu i još jednom pruže maksimum. Hvala i divnoj publici u Vukovaru, koja je sve vreme bila uz nas, pogotovo kad nam nije išlo. Njima takođe pripadaju velike zasluge za osvojenu medalju. Zahvalnost dugujemo i Košarkaškom savezu Srbije, koji nam je omogućio idealne pripreme i kvalitetne kontrolne utakmice" zaključio je Kovačić.

Zlatnu medalju na EP osvojila je reprezentacija Španije koja je u finalu bila bolja od Francuske rezultatom 60:46.

Ne propustite