Kovačić: "Žrtve smo sudijske pljačke!"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 24.08.2013.
22:42
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Selektor ženske juniorske reprezentacije Srbije Zoran Kovačić nazvao je suđenje u polufinalnom meču EP "pljačkom" i konstatovao da su njegove izabranice zaslužile da se plasiraju u finale.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije doživela je poraz u polufinalu EP u Hrvatskoj od Francuske rezultatom 62:60 a selektor Zoran Kovačić imao je šta da kaže na račun suđenja na tom susretu.

Nezadovljan odlukom da se ne svira faul nad Aleksandrom Crvendakić selektor Srbije je protestovao i zaradio tehničku grešku u poslednim sekundama utakmice.

"Devojke još uvek plaču u svlačionici, a ja sam ogorčen, jer smo sudisjkom pljačkom sprečeni da se borimo za zlatnu medalju. Mi nismo kvaliteniji i bolji od selekcije Francuske, ali danas smo prikazali više i zaslužili da se plasiramo u finale. Sudije od sramote nisu smele da potpišu zapisnik na terenu, već su to uradile u svlačionici" kazao je Kovačić nakon utakmice.

Selektor Srbije dodao je da svojim izabranicama nije imao šta da zameri osim nešto lošije realizacije sa linije penala.

"Devojkama svaka čast, pružile su više od realnih mogućnosti, divovski se borile svih 40 minuta. Osim na slobodnim bacanjima nema im se šta prigovoriti. Ako su prave, a verujem da jesu, ovu veliku nepravdu moraju što pre da zaborave i da sutra osvoje bronzanu medalju, jer ishod meča za treće mesto samo od njih zavisi" konstatovao je Kovačić.

Srbija će se u borbi za treće mesto sastati sa poraženim iz susreta Španije i Holandije.

Ne propustite